Ga naar de inhoud

Sporza-sterren: Vos en Kopecky zijn topfavorieten volgens onze wielerjury

Wint een van deze tien vrouwen het WK in Wollongong?

Voor het WK wielrennen hebben we onze Sporza-sterren nog eens afgestoft. Marianne Vos en Lotte Kopecky worden op het WK bij de vrouwen meteen tot topfavoriet gebombardeerd.

Kampioensschapsrenster en Belgische hoop met 3 sterren

Voor de topfavorieten, goed voor 3 sterren, kiest de jury voor Marianne Vos die de titels aan elkaar rijgt en Lotte Kopecky die de hoop van het Vlaamse publiek op haar schouders draagt. 

 

Vos heeft zich als een van de enigen in het vrouwenpeloton op hoogte voorbereid en heeft specifiek naar dit WK toegewerkt. 

 

Kopecky heeft dit jaar een stapje hogerop gezet. Na haar schitterende overwinningen in de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen in het voorjaar, wil ze ook in het najaar een hoofdprijs afvinken met het WK. 

Italiaanse rensters en Annemiek van Vleuten met 2 sterren

Een trede lager dan Vos en Kopecky prijken de Italiaanse kopvrouwen en Annemiek van Vleuten. 

 

Kunnen de snelle benen van Elisa Balsamo Mount Pleasant verteren en voor haar tweede titel op rij zorgen? Of kan Elisa Longo Borghini de rol overnemen van haar teamgenote als die niet de klimmersbenen heeft waarop ze hoopt?

 

Of knalt Annemiek van Vleuten iedereen uit de wielen in de hoop dat de gehavende elleboog standhoudt?  

Bont allegaartje met 1 ster

De vrouwen met 1 ster kunnen we opdelen in 2 categorieën: lichtgewichten die goed bergop uit de voeten kunnen en de hardrijdster Brown die moeilijk terug te pakken is als ze eens een kloofje krijgt.