Ga naar de inhoud

Klimaatactivist steekt arm in brand voor afscheidsmatch Federer: "Stop privéjets"

Opschudding op de Laver Cup. Tijdens de match tussen Tsitsipas en Schwartzman in de O2-arena in Londen liep een klimaatactivist het terrein op. Daar stak hij het terrein - en ook even zijn eigen arm - in brand. Hij werd door security snel weggehaald.

Straks neemt Roger Federer afscheid van het professionele tennis met een dubbelmatch aan de zijde van Rafael Nadal. Heel wat ogen zijn dan ook op de Laver Cup gericht en daar maakte ook deze klimaatactivist gebruik van.

 

Hij sprong het terrein op tijdens de match tussen Stefanos Tsitsipas and Diego Schwartzman. Op zijn borst stond het opschrift "End UK Private Jets", een aanklacht tegen het gebruik van privévliegtuigen. Ook veel tennissers zakten met een privéjet naar Londen af.

 

De man stichtte een brandje en stak ook zijn eigen arm in brand. Het securitypersoneel handelde snel en haalde de man snel weg. Na een inspectie van het veld kon de match gewoon afgewerkt worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.