Ga naar de inhoud

Herkansing? Rode Duivels stellen ook officieel WK-uittruitjes voor: "Een statement van liefde"

Het thuisshirt van de Rode Duivels voor het WK in Qatar werd allerminst warm ontvangen. De designers hoopten vandaag op een tweede kans met de officiële voorstelling van het uitshirt. Het witte truitje met kleurrijke details werd in samenwerking met Tomorrowland ontworpen en wil een boodschap van "liefde in tumultueuze tijden" prediken.

In aanloop naar het WK komen alle nationale teams - naar traditie  - op de proppen met gloednieuwe wedstrijdshirts. Het thuistruitje van de Rode Duivels werd enkele weken geleden al voorgesteld, maar werd ook meteen volledig opgefikt in menig commentaarforum.

 

De designers herrezen vandaag uit hun as, en stelden samen vol trots het uitshirt van de nationale ploeg voor. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Met dit truitje - ontworpen via een unieke samenwerking met Tomorrowland - willen de Rode Duivels en de betrokken partners een statement van liefde in tumultueuze tijden uitdragen." 

 

"Met respect voor de lange geschiedenis van Belgische uittenues is de basis van het shirt wit. Het truitje is geïnspireerd op het festival en voorzien van het LOVE-logo van Tomorrowland."

 

Daarnaast is de grafische print ook geïnspireerd op het beroemde vuurwerk van Tomorrowland en staat het symbool voor waarden van diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit. 

 

De Belgische Rode Duivels zullen het shirt op 25 september in de UEFA Nations League tegen Nederland voor het eerst aanmeten.