Ga naar de inhoud

Duarte Marivoet houdt nekwervelbreukje over aan WK: "We verwachten dat hij volledig herstelt"

Duarte Marivoet ging hard tegen de grond in de openingsronde van het WK.

Het was schrikken tijdens de juniorenkoers: Duarte Marivoet, die enkele dagen geleden nog achtste werd in het tijdrijden, lag in de openingsronde plots languit tegen de grond na een zware valpartij. Onze talentvolle landgenoot werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd ondertussen een breukje in een nekwervel vastgesteld, meldt de Belgische wielerfederatie.

Het WK van Duarte Marivoet was snel voorbij. Op het gladde Australische wegdek schoven enkele renners onderuit. Marivoet was het grootste slachtoffer en bleef liggen op een stukje gras. 

 

Marivoet kon niet meer verder en werd meteen naar het ziekenhuis afgevoerd. Na de eerste onderzoeken blijkt nu dat hij een klein nekwervelbreukje overhoudt aan zijn zware valpartij. Dat meldt Belgian Cycling via een tweet.

 

"Zijn toestand wordt opgevolgd door onze ploegdokter en een lokale specialist. Ze verwachten dat hij volledig zal herstellen", luidde de geruststellende boodschap verder nog.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De zware val van Marivoet: