Ga naar de inhoud

Cristiano Ronaldo alsnog aangeklaagd voor gewelddadig gedrag na gsm-incident

Cristiano Ronaldo heeft nog niet veel kunnen genieten van zijn terugkeer naar Old Trafford.

Het incident waarvan sprake dateert intussen al van vijf maanden geleden, maar de Engelse Voetbalfederatie FA heeft nu toch beslist om Cristiano Ronaldo aan te klagen voor gewelddadig gedrag. De topvoetballer van Manchester United klopte vorig seizoen in een gefrustreerde bui de gsm van een jonge Everton-fan uit zijn handen.

9 april 2022. Na een zure 1-0-nederlaag tegen staartploeg Everton, loopt Cristiano Ronaldo mokkend naar de kleedkamer. Zijn scheenbeen is bebloed en hij heeft er een frustrerende wedstrijd opzitten. Het Portugees potje kookt even over wanneer Ronaldo in een opwelling de gsm van een filmende Everton-fan op de grond mept. 

 

Het incident doet op sociale media meteen veel stof opwaaien. Enkele uren na de feiten excuseert Ronaldo zich dan ook via die weg. De politie van Liverpool opent een onderzoek, maar de Portugese sterspeler komt ervan af met een waarschuwing.

 

Nu, vijf maanden na de feiten, heeft de FA toch beslist dat ze het gedrag van Ronaldo niet ongestraft willen laten passeren. De Engelse voetbalfederatie bevestigde dat ze Ronaldo hebben aangeklaagd voor "ongepast en/of gewelddadig gedrag". 

 

Welke gevolgen die aanklacht zal hebben, is nog niet duidelijk.

De excuses van Ronaldo na het incident:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.