Ga naar de inhoud

Boëtius (ex-Genk) met succes geopereerd aan tumor in teelbal

De Nederlandse voetballer Jean-Paul Boëtius heeft een succesvolle operatie achter de rug. Bij de 28-jarige Rotterdammer werd onlangs een tumor in een testikel aangetroffen. "De operatie is goed verlopen", schrijft de speler van Hertha Berlijn op Instagram bij een foto waarop hij te zien is in een ziekenhuisbed.

De oud-speler van Racing Genk stapte afgelopen zomer over van FSV Mainz naar Hertha BSC. Boëtius speelde dit seizoen 6 wedstrijden in de Bundesliga voor Hertha, waarvan twee als basiskracht. De eenmalig international van het Nederlands elftal staat nu echter even aan de kant.   

 

"Bedankt allemaal voor de hartverwarmende en opbeurende woorden", aldus Boëtius, die steunbetuigingen kreeg van heel wat bekende voetballers en clubs. "Ik voel me daardoor gezegend en bevoorrecht. Speciale dank aan Hertha BSC en de medische staf voor de hulp."

 

Hij zette niet alleen een foto van zichzelf in het ziekenhuisbed op Instagram, maar zoomde ook in op zijn oorring: een smiley. De Nederlander lijkt er dus positief bij te blijven.

 

Boëtius is al de tweede speler van Hertha Berlijn, de club van Rode Duivel Dodi Lukebakio, in enkele maanden tijd die de diagnose van teelbalkanker te horen krijgt. Deze zomer kreeg ook rechtsbuiten Marco Richter het harde verdict. Hij kon eind augustus wel al zijn wederoptreden vieren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.