Ga naar de inhoud

België boven in FIFA 23: 3 binnenlandse artiesten zijn te horen in het nieuwe voetbalspel

Een garantie op speelminuten. Artiesten die erin slagen om hun liedje op de playlist van het voetbalspel FIFA te krijgen, krijgen een seizoen lang extra visibiliteit. Dit jaar kunnen daar ook 3 (!) Belgische artiesten van meegenieten. Blackwave, Lous and the Yakuza en Stromae mogen met elkaar de strijd aangaan om hét FIFA-lied van 2023 te worden.

Bij de eerste beat van liedjes zoals Song 2 (Blur), Dreaming (Smallpools) of Tubthumping (Chumbawamba) denken sommigen niet aan danspasjes in de Carré, Versuz of zelfs de Overpoort

 

Neen, bovenstaande deuntjes doen FIFA-fanatiekelingen dagdromen over het perfect getimede shot. 

 

Waarom? De liedjes werden in verschillende versies van het bekende videospel opgenomen in de playlist. Daar wonnen de hits aan naambekendheid en werden ze naar hoge hoogtes gekatapulteerd in de wereldwijde hitlijsten. Het spel genereert immers meer dan 350.000 spelers.

 

Dit jaar mogen ook 3 Belgische artiesten hopen om een FIFA-cultlied te worden, met de nodige voordelen nadien. FIFA 23 maakte vandaag namelijk bekend dat Blackwave, Lous and the Yakuza en Stromae deel uitmaken van de nieuwe versie van het spel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.