0

BEKIJK: WK-tegenstander Canada zet Qatar opzij met twee Belgisch getinte goals

vr 23 september 2022 21:49
Cyle Larin had nog geen 4 minuten nodig om toe te slaan.

Canada, op het komende WK een tegenstander van de Rode Duivels in de groepsfase, heeft in een oefeninterland WK-organisator Qatar verslagen met 2-0. Beide goals hadden een Belgisch tintje. Ook Marokko, een andere WK-tegenstander, won zijn oefenpot.

Na amper 13 minuten stond de eindstand al op het scorebord in de Generali Arena in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Club Brugge-aanvaller Cyle Larin opende na 4 minuten al de score. Hij kon vrijstaand binnenkoppen.

Na 13 minuten kon Jonathan David, ex-AA Gent, verdubbelen. De dribbelkont van Lille stond op de goede plek om de 2-0 binnen te duwen.

Canada wist zich voor het eerst sinds 1986 te plaatsen voor het WK. In Qatar openen de Rode Duivels op woensdag 23 november tegen de Canadezen.

Marokko is op zondag 27 november de tweede tegenstander. In hun laatste groepswedstrijd geven de Belgen op donderdag 1 december Kroatië partij.

Marokko, mét Ziyech, wint ook

Ook Marokko liet geen steek vallen in deze interlandperiode tot nu toe. Het vierde de terugkeer van sterspeler Hakim Ziyech bij de nationale elf met een vlotte 2-0-zege tegen Chili, dat er eind dit jaar niet bij is in Qatar.

Sofiane Boufal (strafschop) en Abdelhamid Sabiri maakten in de laatste 25 minuten de doelpunten in het stadion van de Spaanse club Espanyol.

Ziyech werd in de slotfase gewisseld. De aanvallende middenvelder van Chelsea maakte onder de nieuwe bondscoach Walid Regragui zijn rentree in het elftal. Ziyech ontbrak lang in de nationale ploeg vanwege een conflict met de vorige bondscoach Vahid Halilhodzic.

Standard-sterkhouder Selim Amallah werd na 76 minuten naar de kant gehaald.