Ga naar de inhoud

Yanina Wickmayer verliest van Emma Raducanu in 2e ronde in Seoel

Yanina Wickmayer (archief)

Geen stunt voor Yanina Wickmayer (32). In Seoel streed ze in de tweede ronde dapper tegen de Britse Emma Raducanu (19), maar na 1 uur en 41 minuten moest ze toch haar meerdere erkennen. 6-3 en 7-5 waren de setstanden. 

Yanina Wickmayer (78)
Emma Raducanu (277, 6)
einde
3
set 1
6
5
set 2
7

Na een knappe overwinning tegen het 17-jarige Tsjechische talent Linda Fruhvirtova (WTA-74) in de eerste ronde, moest Yanina Wickmayer (WTA-460) nu over een volgende jonge horde: Emma Raducanu (WTA-77). 

 

Maar met de winnares van de US Open van vorig jaar wachtte haar toch een iets meer ervaren tegenstander. 

 

Toch kon Yanina Wickmayer nog fel aanklampen, al verloor ze op het einde van haar eerste set drie keer haar eigen opslagspelletje: 6-3.

 

Wickmayer toonde zich in de tweede set bij momenten op heel hoog niveau. Ze kon zelfs een extra set van Raducanu ontfutselen, waarin ze zelf de opslag kreeg. Raducanu brak door de opslag en maakte haar eerste matchpunt meteen af: 7-5. 

 

Wickmayer blijft wel nog in Seoel om er te dubbelen met haar Franse partner Kristina Mladenovic.