Ga naar de inhoud

Maarten "De Blinker" en Bavo herenigd: Hoegaarden-avond en uitgelachen door Lotte Kopecky

Maarten "De Blinker" en Bavo zijn terug samen in Wollongong.

Maarten Vangramberen en Bavo Mortier, onze reporters in Australië, zijn nog maar net terug samen of ze wisselen al hun wilde avonturen uit. Zo ging Maarten op zijn trappistenavond naar een Vietnamees restaurant en moest Bavo de ziel uit zijn lijf lopen om terug in Wollongong te geraken, waar Maarten met zijn nieuwe bijnaam uitgelachen werd door Lotte Kopecky. 

Hoegaarden bij de Vietnamees

Na een korte verplaatsing naar Sydney voor de Belgian Cats, is Bavo terug in Wollongong voor het WK wielrennen. 

 

"Ik ben blij dat we terug samen zijn", zegt Maarten in hun dagboek. "Gisteren heb ik je wel gemist." 

 

"Woensdagavond is mijn Orval-avond sinds dit seizoen. We zijn gaan eten in een Vietnamees restaurant, maar daar was geen bier."

 

"In Australië geldt gelukkig wel "BYO", wat staat voor bring your own. Dat betekent dat je je eigen drank mag meenemen op restaurant. Dus snelden we naar de drankenwinkel, de liquor store, om er bier te halen."

 

"Orval hadden ze niet, Hoegaarden - waar ik woon - wel. Ze vonden het trouwens megacool dat ik in Hoegaarden woonde. Het was dus wel een fijne avond."

Persconferentie Van Aert en co bijna gemist

Terwijl Maarten genoot van elk moment in Wollongong, moest Bavo zich reppen om op tijd terug te zijn uit Sydney: "Ik moest te voet van het stadion waar de Cats speelden naar de bus, om dan met de bus mijn trein te halen en ten slotte te voet naar hier komen."

 

"Ik had maar 4 minuten speling tussen mijn bus en trein. Maar de buschauffeur nam nogal zijn tijd, door beleefdheidsprincipes. Hij reclameerde zelfs toen die niet nageleefd werden, terwijl ik echt haast had en maar op mijn horloge bleef kijken."

 

"Uiteindelijk heb ik de ziel uit mijn lijf gelopen om nog op tijd te zijn voor de persconferentie van Lotte Kopecky, Wout van Aert en Remco Evenepoel."

Uitgelachen worden door Kopecky

In die persconferentie heeft Maarten een klein trauma opgelopen: "Ik werd uitgelachen door Lotte Kopecky dankzij jou, Bavo."

 

"Deze week had je een foto gepost waarop te zien was hoe ik mijn gezicht poederde. Ik moet dat doen van de schminksters, want vanaf het moment dat ik blinkend op tv kom, zullen ze boos zijn en dus doe ik het altijd plichtsbewust."

 

"Jij hebt daar natuurlijk weer iets van gemaakt en Kopecky heeft dat gezien, want voor ze geïnterviewd werd door Renaat Schotte zei ze: "Ik blink precies een beetje, Maarten, heb jij niets daartegen?""

 

Bavo voegde daar nog vrolijk aan toe: "Dus eigenlijk kennen de renners en de kijkers jou nu als Maarten "De Blinker"." Waarop Maarten zijn nieuwe bijnaam meteen weerlegde: "Noem mij toch maar "Grambeer" als ik met de fiets rijd."