Ga naar de inhoud

Lewis Hamilton denkt niet aan afscheid: "Ik voel me fitter dan ooit"

Lewis Hamilton heeft "eeuwige trouw" beloofd aan Mercedes en heeft zijn zinnen gezet op een achtste wereldtitel. Dat zegt de Britse F1-rijder op de website van de Formule 1. "De verhalen dat ik stop en met pensioen ga, doen al jaren de ronde. Het feit is dat ik me fitter voel dan ooit en me ook heel erg op mijn gezondheid richt. Ik houd nog steeds van het racen en ben niet van plan binnenkort te stoppen", aldus de 37-jarige Hamilton.

De zevenvoudige wereldkampioen beseft dat hij dit seizoen zijn achtste titel kan vergeten. De titel gaat zo goed als zeker net als vorig jaar naar Max Verstappen (Red Bull). 

 

Hamilton rijdt meer dan ooit in de luwte, omdat Mercedes voor het eerst in jaren niet de snelste auto heeft gebouwd. Hamilton kijkt dan ook verder dan 2022. 

 

"Ik denk dat ik altijd bij Mercedes zal blijven. Ik vind het geweldig dat we al zo'n lange samenwerking hebben en ik heb het gevoel dat we met veel positieve dingen bezig zijn. Er is nog veel te bereiken en daar wil ik deel van uitmaken."

 

Hamilton ziet het zeker als zijn missie om voor de achtste keer wereldkampioen te worden. "Omdat geen enkele rijder dat ooit heeft gepresteerd, wil ik dat proberen."

 

"Het is absoluut een uitdaging. Voor mij zal het voelen alsof het mijn eerste wereldtitel is, want zo benader ik het. Dat gevoel van winnen is uniek", aldus de Brit, die samen met Michael Schumacher recordhouder is met zeven wereldtitels.

 

Hamilton won in zijn carrière 103 Grands Prix en veroverde ook 103 keer de poleposition. Dat zijn aantallen waar geen enkele andere rijder aan kan tippen.