Ga naar de inhoud

Herbekijk de persconferentie met Van Aert en Evenepoel: "Onze grootste vijand? De vogels!"

 do 22 september 2022 07:21

De wegrit op het WK wielrennen sluipt dichterbij. Het was dus tijd om eens poolshoogte te nemen bij onze Belgische kopmannen. Herbekijk de persconferentie van Wout van Aert en Remco Evenepoel vanuit Wollongong hieronder.

WK persconferentie Van Aert en Evenepoel

09:29

Of we goed samenwerken? Het is precies of we onze geloften moeten doen, zoals op een trouw. Ja, ik wil!

Wout van Aert
09:27

Veel ogen zullen op ons gericht zijn, maar er zijn heel wat sterke blokken. We moeten rustig blijven en samenwerken met onze ploeg. We weten wat te doen, allemaal.

Remco Evenepoel
09:22

We moeten profiteren dat we met twee kopmannen zijn. Niet veel landen zullen nog twee renners hebben in de finale. We moeten beide opties openhouden. Iedereen denkt dat ik zal wachten op mijn sprint, maar ik zou ook gewoon kunnen aanvallen.

Wout van Aert
09:22

Onze grootste tegenstander? De vogels! (lacht)

Remco Evenepoel
09:20

We hebben een sterk team. Én een zeer goede co-kopman, dat heeft iedereen gezien in de Vuelta. Dit is het grootste doel van het najaar voor mij.

Wout van Aert
09:20

Ik voel meer energie in mijn lichaam dan vorige week. Ik slaap ook eindelijk goed. Mijn lichaam is eindelijk geacclimatiseerd.

Remco Evenepoel
09:10

LIVESTREAM

De perszaal loopt rustig vol. Enkel kopmannen Wout van Aert en Remco Evenepoel ontbreken nog. Het duo zal nog even moeten opwarmen na de regenachtige verkenning (zie hieronder). Volg hun persbabbel hier zo meteen met een livestream.

Gerelateerd: