Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Afscheid nemen in stijl! Roger Federer kiest Rafael Nadal als zijn dubbelpartner in uitzwaaiwedstrijd

 do 22 september 2022 13:17
 Nadal en Federer
Een symbolisch duo: grootheden Nadal en Federer spelen samen de laatste match van de Zwitser.

Alsof het afscheid van Roger Federer nog niet spraakmakend genoeg was. Op de Laver Cup zal de Zwitserse tennislegende samen met Rafael Nadal uitzwaaien. De eeuwige concurrenten hebben enorm veel respect voor elkaar, en slaan nu de handen een laatste keer in elkaar in de Londense dubbelcompetitie. Een iconish samenwerkingsverband.

"Mijn vriend en rivaal", richtte Rafael Nadal zich tot Roger Federer bij diens afscheidsaankondiging. "Het was een plezier, maar ook een eer en een voorrecht om al die jaren met jou te delen, op en naast het terrein."

 

Toch is er op de Laver Cup vrijdagavond nog tijd voor een "last dance" van de twee conculega's. Deze keer wordt het zowaar een partnerdans.

 

Roger Federer speelt, in de laatste wedstrijd van zijn carrière, dubbel aan de zijde van zijn eeuwige concurrent Rafael Nadal. Dat maakten de organisatoren van het toernooi in Londen vandaag bekend. Hun tegenstanders zijn de Amerikanen Jack Sock en Frances Tiafoe.

 

Op de Laver Cup neemt Team Europa het op tegen Team Wereld. De kapitein van Team Wereld, John McEnroe, en de toernooidirectie waren het volmondig eens met het plan van Federer. 

 

De zes spelers van elke ploeg moeten normaal gezien een of twee van de voorziene negen enkelwedstrijden spelen, maar er wordt voor één keer een uitzondering gemaakt. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: