Ga naar de inhoud

"Dit was geen prestatie waarna je achterover leunt en zegt: dit komt goed op het WK"

Job done of mocht het toch wat meer zijn? Peter Vandenbempt is na de 2-1-overwinning van de Rode Duivels tegen Wales niet overtuigd. "Dit leek toch iets te veel op de wedstrijden die de Belgen de voorbije maanden gespeeld hebben: dit was niet geruststellend."

Of dit geruststellend was? Neen, niet bepaald. 

 

Dit was geen prestatie waarna je rustig achterover leunt en zegt: dit komt allemaal wel goed op de Wereldbeker.

 

Er waren 10 heel matige minuten, de Belgen begonnen onverklaarbaar slap. Dan hebben ze tot aan de rust wel goed gespeeld met Kevin De Bruyne als regisseur.

 

Hij was outstanding, maar de Welshmen rolden wel de rode loper uit en verdedigden heel zwak.

 

De Belgen combineerden wel goed en het had 3-0 of 4-0 kunnen zijn. Dan denk je: daar doen ze in de tweede helft nog enkele doelpunten bij, maar het is helemaal stilgevallen.

Er was na het zoveelste tegendoelpunt nog controle, maar kansen afdwingen was er nauwelijks nog bij. Dat is niet bepaald heel geruststellend.

Peter Vandenbempt

Er bleef helemaal niets meer over van het goeie combinatiespel en je had weer een paar prangende fases in het eigen strafschopgebied met het zoveelste tegendoelpunt.

 

Dan lijkt dit toch iets te veel op de wedstrijden die de Belgen de voorbije maanden hebben gespeeld. 

 

Er was nog controle, maar kansen afdwingen was er nauwelijks nog bij. Dat is niet bepaald heel geruststellend.

 

Zondag spelen de Duivels nog tegen Nederland. Groepswinst is mathematisch nog mogelijk, maar die lijkt me wel gaan vliegen.

 

Al moet België zondag de natie nog geruststellen om over enkele maanden niet met een slecht gevoel op het vliegtuig naar Qatar te stappen. 

 

(lees voort onder de video)

"Wat de aanvulling van de selectie betreft hebben we niets geleerd"

Er was natuurlijk Kevin De Bruyne, maar ook Michy Batshuayi deed het best goed.

 

Op de flanken zie je dat Thomas Meunier en Yannick Carrasco basisspeler zijn bij hun club en weer beter in vorm zijn, maar 10 van de 11 spelers in de basisploeg zijn al zeker van hun WK-selectie.

 

Het was uitkijken naar het debuut van Zeno Debast: sober, niet te veel risico's, wel afgetroefd in de lucht bij die tegengoal.

 

Maar de invallers brachten geen echte meerwaarde. Wat de aanvulling van de selectie betreft - die bestaat toch al uit een 20-tal spelers - hebben we vanavond niets geleerd.

Peter Vandenbempt