Ga naar de inhoud

Roger Federer is nerveus voor afscheidsmatch: "Wil absoluut niet dat het een begrafenis wordt"

Roger Federer slaat - met de glimlach - nog wat balletjes op training.

Ontspannen in trainingspak heeft Roger Federer een van zijn laatste persbabbels in zijn carrière gegeven. Het dubbelspel in de Laver Cup wordt zijn afscheid op het hoogste niveau. "Ik heb van elke minuut in mijn carrière gehouden", meent de levende tennislegende.

"Het is grappig dat je op een professioneel tenniscourt, met goede belichting, altijd een beetje beter tennist", zegt een ontspannen Roger Federer na zijn trainingssessie voor de Laver Cup.

 

De levende tennislegende neemt afscheid van het spelletje in het dubbelspel. "Maar ik wil absoluut niet dat het een begrafenis wordt", meent hij. "Ik wil dat het een sfeervolle partij wordt, het mag een feestje worden."

 

"Ik voel me een beetje nerveus", geeft de Zwitser toe. "Ik heb al lang niet meer gespeeld. Hopelijk kan ik toch een beetje competitief zijn."

Ik wilde mijn lichaam niet langer op het spel zetten. Op dat moment besef je dat je carrière stopt.

Roger Federer

De voormalige nummer 1 praatte ook over zijn laatste jaren als prof. "Ik probeerde steeds het maximum eruit te halen op training, maar dat werd moeilijker. Ik werd ook sneller moe. Dat sleepte aan, zo werd ik zelfs een beetje pessimistisch naar de toekomst toe."

 

"Op een bepaald punt besef je dan: ik sta op een kruispunt en moet een beslissing nemen", ging Federer verder. "Ik wilde mijn lichaam niet langer op het spel zetten. Op dat moment besef je dat je carrière stopt. Dat maakt je wel droevig."

 

Roger Federer noemde zijn afscheid dan ook "bitterzoet". "Het is bitter, want je wil altijd spelen. Ik houd ervan om te reizen en op volle courts te spelen. Maar het is ook zoet, want iedereen moet ooit een punt zetten achter zijn carrière. En ik heb van elke minuut gehouden."

 

Wat brengt de toekomst? Daar is de grootmeester zelf nog niet aan uit. Zijn fans stelt hij alvast gerust: "Ik zal geen spook worden".

Na de persconferentie trok Federer een pak aan voor de foto's:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Laver Cup gaat van start op vrijdag 23 september. De eerste dubbelpartijen - met Federer - staan een dag later ingepland.