Ga naar de inhoud

IN BEELD: Duivelse legendes Kompany, Dembélé en Vermaelen gehuldigd voor aftrap

Feest voor de aftrap van België - Wales. Ex-internationals en legendes Vincent Kompany, Thomas Vermaelen en Mousa Dembélé werden gehuldigd voor hun carrière als Rode Duivel. Door corona kwam dat afscheid er nu pas.

Het drietal kwam het veld op om de toeschouwers in het Koning Boudewijnstadion toe te spreken en kreeg felicitaties van CEO Peter Bossaert.

 

Ook Toby Alderweireld werd gevierd voor zijn honderdste interland bij de Rode Duivels. Intussen zit de Antwerp-verdediger overigens al aan 122 caps. Ruim twee jaar geleden tegen IJsland was zijn echte jubileum.

Herbeleef nog eens hun mooiste momenten

Kompany kopt België (en vooral zichzelf) wakker

De derde plaats op het WK van 2018 hadden de Rode Duivels mede te danken aan de eerste goal in de kwartfinale tegen Brazilië. Weet u nog? Dé kopbal van Kompany ... of was het van Fernandinho?

 

Bon, een goed afleidingsmanoeuvre van onze kapitein was het zeker. Een move waar een geweldig verhaal mee gepaard gaat.

 

Enkele maanden later verklapte Kompany hoe deze goal net tot stand was gekomen. Een anekdote die doet glimlachen.

"Tita Tovenaar" met een wondermooie dribbelgoal

Een goalgetter is Mousa Dembélé nooit geweest. Een dribbelkont des te meer. Niet zijn vijf doelpunten voor de nationale ploeg, wel enkele toverachtige slaloms bleven hangen in het collectieve geheugen.

 

Maar hebt u deze al gezien? Als jonge snaak toverde hij al op het middenveld in het shirt van de Duivels. Met een dribbel én een goal zowaar.

 

Bij de belofteploeg op de Olympische Spelen in Peking in 2008 maakte hij op weergaloze wijze de beslissende 2-3 in de kwartfinale tegen Italië.

Karakterkop Vermaelen speelt tot bloedens toe

Qua flair moest Vermaelen soms wat onderdoen voor natuurtalenten als Kompany en Dembélé. Maar dat maakte de "Verminator" ruimschoots goed met zijn vechtlust.

 

Bloed, zweet en meer bloed.

 

Herinnert u zich het WK van 2018 tegen Engeland nog? In een duel liep de verdediger een fikse hoofdwonde op. Een wissel leek logisch, maar dat was buiten Vermaelen gerekend. 

 

Een doekje voor het bloeden en er gewoon weer tegenaan. Vintage Vermaelen.