Ga naar de inhoud

Styliste over nieuw Rode Duivels-shirt: "Geslaagd ontwerp met die subtiele vlammen"

"Subtiel, zonder "over the top" te zijn", oordeelt styliste Marieke De Pauw over het nieuwe Rode Duivels-shirt.

Het nieuwe shirt van de Rode Duivels en de Red Flames heeft zijn voor- en tegenstanders, vooral dan door de vlammenprint op de mouwen. Geslaagd of niet? Styliste Marieke De Pauw is pro. "Ik vind het wel passen in het huidige modebeeld", klinkt het.

Voor de nieuwe thuisuitrusting van de Rode Duivels koos de voetbalbond voor de klassieke rood-zwarte kleuren, met één opvallend aspect: de vlammenprint op de mouwen. Die valt niet bij iedereen in de smaak, maar styliste Marieke De Pauw is wel fan.

 

"Ik wist niet dat er tegenkanting was tegen dit shirt. Toen ik ging kijken, had ik eigenlijk veel erger verwacht. Dat vlammenpatroon op de mouwen had nog veel extremer gekund. Het is goed dat ze dat niet gedaan hebben. Nu vind ik het sober, een subtiel detail. En het is eens een keertje iets anders", zegt De Pauw.

 

Past het ontwerp in het huidige modebeeld? "Absoluut. Dit leunt wel aan bij de ninetiestrends die nu helemaal terug zijn, zeker bij jongeren. Die vlammen sluiten daar goed bij aan. Het is een tof en subtiel detail. Ik vind het stijlvol. Een knipoog naar de Rode Duivels, zonder al te voor de hand liggend te zijn."

 

Volgens De Pauw past het ook bij België. "Belgen durven, maar gaan nooit extreem. Wij zijn mee, maar niet "over the top". Als Italië zo'n truitje zou maken, zou het veel opvallender zijn. Maar wij zijn wat meer ingetogen. Dus dat truitje typeert ons misschien ook wel als volk."

 

Kortom: een geslaagd ontwerp? "Dat vind ik wel. Of ik het zou dragen om te supporteren? Wel, mijn vriend heeft de fanclub van Uruguay opgericht, dus wij supporteren eigenlijk voor Uruguay (lacht). Maar als België niet tegen Uruguay speelt, zou ik het wel durven te dragen. Ik zou me er zeker niet in schamen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.