Ga naar de inhoud

Birds, birds, birds: Bauke Mollema aangevallen door Australische ekster

De Nederlander kan er nog een beetje mee lachen.

Er is al heel wat te doen geweest over het Australische vogelgevaar. En nu heeft ook Bauke Mollema het aan den lijve ondervonden. Op een trainingsritje in Wollongong kwam de beruchte Australische ekster de Nederlander lastigvallen. De vogel viel Mollema langs achteren op zijn helm aan. Mollema filmde de aanval en kon er nog een beetje mee lachen.

Evenepoel en UCI-voorzitter ook beducht

Remco Evenepoel maakte vorige week ook al kennis met een vogelaanval in de rug. "Die vogel bleef de hele tijd boven mijn hoofd vliegen. Het was schrikken, maar ze hadden me ervoor gewaarschuwd."

Ook de UCI-voorzitter tweette vandaag over de zwartrugfluitvogel, ofte de Australische ekster, die zijn broedgebied fanatiek verdedigt. "Ik voel me heel veilig op de fiets Wollongong.... op de vogels na." Local Cadel Evans, de wereldkampioen van 2009, kan ermee lachen. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.