Ga naar de inhoud

"Flop van het jaar" Filippo Ganna is pas 7e: "Geen goed gevoel vanochtend"

Hoewel zijn concurrenten de jongste maanden aan zijn tijdrittroon hadden gezaagd, was Filippo Ganna (26) nog altijd als topfavoriet van start gegaan op het WK tijdrijden. Het werd een ontnuchtering van jewelste. 

Filippo Ganna vertoefde al meer dan 10 dagen op Australische bodem, maar de Italiaanse straaljager stortte in het tweede deel van de tijdrit volledig in.

 

Ganna was zichtbaar ontgoocheld en reed de (inter)nationale media voorbij aan de finish.

 

's Avonds kwam er dan toch een videoboodschap vanuit het Italiaanse kamp. "Het is gewoon niet goed gegaan", trapte Ganna, 7e op 56 seconden, een open deur in.

 

"Als ik naar de andere kant van de wereld reis, dan is dat niet om zomaar een truitje aan te trekken of om een rugnummer op te spelden."

 

"Ik had een doel, maar mijn benen draaiden niet zoals ik wou. Bij het opstaan had ik al geen goed gevoel."

 

En dat was voor Ganna een verrassing. "Net omdat de signalen de voorbije dagen positief waren. Mijn waarden lieten het beste verhopen."

 

"Ik ben ontgoocheld, maar dit hoort bij de sport. Als ik had gewonnen, dan zou iedereen tevreden geweest zijn, maar met deze 7e plaats ben ik voor diezelfde mensen nu de flop van het jaar."

 

"Ik vind het vooral jammer voor mijn familie, want zij waren vroeg opgestaan om naar deze tijdrit te kijken", besloot Ganna, die woensdag nog de mixed relay rijdt. 

Als ik naar de andere kant van de wereld reis, dan is dat niet om zomaar een truitje aan te trekken of een rugnummer op te spelden. Ik had een doel, maar mijn benen draaiden niet zoals ik wou. 

Filippo Ganna
Wereldkampioenschappen klassement
naamresultaatploeg
1
Tobias Foss
40:02.78
NoorwegenNOO
2
Stefan Küng
+2.95
ZwitserlandZWI
3
Remco Evenepoel
+9.16
BelgiëBEL
4
Ethan Hayter
+39.95
Groot-BrittanniëGBR
5
Stefan Bissegger
+46.81
ZwitserlandZWI
6
Tadej Pogacar
+48.13
SloveniëSLO
7
Filippo Ganna
+55.32
ItaliëITA
8
Nélson Oliveira
+58.98
PortugalPOR
9
Yves Lampaert
+1:08.84
BelgiëBEL
10
Bruno Armirail
+1:09.24
FrankrijkFRA