Ga naar de inhoud

19-jarige Alec Segaert zet handtekening onder profcontract bij Lotto-Dstny: "Heel blij"

Alec Segaert

De toekomst van Alec Segaert ligt bij Lotto-Dstny. De Europese kampioen tijdrijden bij de beloften heeft bij het team een contract voor 3 jaar ondertekend. "We hebben samen een traject uitgestippeld", klinkt het bij het team.

Alec Segaert had al onderdak bij het Lotto-Soudal Development Team, waar hij onder meer indruk maakte door de Hel van Voerendaal te winnen en 4e te worden in het eindklassement van de Triptyque des Monts et Chateaux. De belofte verlengde ook zijn Belgische titel tijdrijden en werd Europees kampioen tijdrijden.

"Alec heeft zich direct kunnen manifesteren in zijn 1e  jaar bij de beloften", zegt Kurt Van de Wouwer, teammanager van het Lotto-Soudal Development Team. "Zijn uitslagen, maar ook zijn manier van koersen en werkethiek tonen dat hij een groot talent is, zowel in het tijdrijden als de klassiekers."

"We zijn dan ook snel met hem in gesprek gegaan om samen zijn traject voor de komende jaren te kunnen uitstippelen. We zijn heel blij dat we samen tot dit mooie plan zijn gekomen.”

Het is belangrijk om geen stappen over te slaan. Ik ben heel blij dat ik op deze manier geleidelijk de stap naar de profs kan zetten.

Alec Segaert

Segaert zal tot medio 2024 blijven uitkomen voor het Lotto-Soudal Development Team, waarna hij de overstap zal maken naar het profteam. "Het zou te vroeg zijn om hem nu al naar WorldTour wedstrijden te sturen", vindt CEO John Lelangue.

 

"Doordat ons Development Team volgend jaar de continentale status krijgt, kunnen we de renners van die ploeg ook al inzetten in ProSeries en .1 wedstrijden met het WorldTour team. Dat is ideaal om Alec Segaert al aan het profniveau te laten wennen en tegelijk zijn doelen in de beloftecategorie te laten nastreven."

Segaert zelf is enthousiast: "Dit seizoen heb ik gemerkt hoe goed deze ploeg bij mij past: de manier van werken, maar ook de ambitie om vooruit te blijven gaan. De ploeg  blijft zichzelf ook steeds verder ontwikkelen, in het performance-departement en op het vlak van materiaal. De nieuwe Ridley-tijdritfiets heeft zeker een rol gespeeld in mijn beslissing."

"Ik ben heel blij dat ik op deze manier geleidelijk de stap naar de profs kan zetten. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met renners als Florian Vermeersch of Victor Campenaerts, van wie ik veel kan opsteken. Maar het is belangrijk om geen stappen over te slaan. Op deze manier kan ik leren zonder te snel te moeten gaan. Ik ben ervan overtuigd dat zowel ikzelf als de ploeg zullen profiteren van deze werkwijze."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.