Ga naar de inhoud

Lotte Kopecky zonder zege in Vuelta, maar met vertrouwen naar WK: "Ik werd elke dag beter"

Kopecky vertrekt naar Australië met enkele "positieve signalen".

Twee vierde plaatsen en één tweede plaats, dat is de eindbalans van Lotte Kopecky in de Vuelta voor vrouwen. Een ritzege veroveren lukte niet, maar toch tankte Kopecky vertrouwen voor het WK in Australië, waar ze kanshebber is: "Ik neem positieve signalen mee naar Australië."

Met een positief gevoel richting Wollongong

Kopecky was vandaag the best of the rest in de slotrit in Madrid. Wereldkampioene Elisa Balsamo was veruit de snelste, Kopecky werd tweede. "Ik was een beetje verrast door Longo Borghini (die een klein gaatje sloeg), maar uiteindelijk wint Balsamo. Zij is heel snel, dat weet iedereen", reageerde onze landgenote.

 

"Deze rittenkoers heeft me wel deugd gedaan. Ik houd er een positief gevoel aan over. Dat was wel nodig richting het WK." 

 

Kopecky nam wat rust na de Tour de France Femmes en veroverde daarna twee gouden medailles op het EK in München op de piste. "Daarna nam ik opnieuw wat rust, zodat ik wat op adem kon komen. Het was dus een korte opbouwperiode. Deze koers had ik nodig om wat koersritme in de benen te krijgen."

 

"Ik kreeg hier dag na dag het gevoel dat het beter draaide en ik herstelde ook goed. Dat zijn positieve signalen die ik meeneem naar het WK in Australië."   

Ik had al afgezegd voor het WK, maar heb me later bedacht. Nu ik deze Vuelta heb gereden, voel ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt

Lotte Kopecky

Er rezen eind augustus wat twijfels over Kopecky's deelname aan het WK wegens enkele kwaaltjes. "Ik had zelfs al afgezegd, omdat ik na het EK voelde dat alles wat tijd nodig had om te herstellen. Maar drie of vier dagen later heb ik teruggebeld naar de bondscoach en hem verteld dat ik toch wou gaan."


"Nu ik deze Vuelta heb gereden, voel ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Het zijn allemaal kleine kwaaltjes waarvan ik hoop dat ze na het seizoen opgelost raken, niets om je echt zorgen over te maken. Ik weet hoe ik ze op dit moment kan minimaliseren en dat is het voornaamste."   

Naar het WK op een "gewoon stoeltje"

Kopecky neemt maandag het vliegtuig naar Australië. Niet in businessclass, waarover de voorbije dagen wat te doen was bij de mannen, die plots 8.000 euro moeten betalen voor een enkele reis, in plaats van de eerder gecommuniceerde 3.500 euro voor een heen- en terugreis. 

 

"Ik was wel van plan om business te vliegen", zegt ze, "maar toen ik hoorde hoe gigantisch de prijzen waren gestegen ben ik daar toch op teruggekomen. Die prijs is echt helemaal boven mijn budget. Het valt tegen dat ik nu op een gewoon stoeltje reis, maar ik ga zeker niet klagen: het zal wel lukken."