Ga naar de inhoud

Caleb Ewan ontwijkt valpartijen en schenkt Lotto-Soudal de 25e zege van het seizoen

Caleb Ewan heeft de smaak weer te pakken en heeft ook de GP van Fourmies gewonnen. De Australiër remonteerde Dylan Groenewegen na een hectische finale. Arnaud De Lie en Fabio Jakobsen werden uitgeschakeld door een crash. 

Taco van der Hoorn (Intermarché-Wanty-Gobert) maakte het de sprinters knap lastig, maar te veel snelle mannen hadden hun zinnen gezet op een koffieklets.

 

Die werd in de laatste kilometers grondig verstoord door een valpartij die een streep trok door de kansen van Arnaud De Lie (Lotto-Soudal) en Fabio Jakobsen (Quick Step-Alpha Vinyl). De Lie stelt het "relatief goed" en heeft schaafwonden en kneuzingen opgelopen.

 

Lotto-Soudal had met Caleb Ewan echter nog een ijzer in het vuur en de Australiër sprak zijn neus voor timing aan.

 

Hij remonteerde Dylan Groenewegen (BikeExchange), die zijn raket wat te vroeg had afgeschoten. Amaury Capiot (Arkéa-Samsic) werd 3e.

 

Ewan scoort belangrijke punten voor Lotto-Soudal, al is de buit relatief. Concurrent BikeExchange scoort natuurlijk ook dankzij Groenewegen en Movistar heeft dankzij Enric Mas een vette vis gevangen in de Vuelta. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Deze zege levert de ploeg heel belangrijke punten op"

"Mijn teamgenoten hebben de hele wedstrijd gedomineerd en daarna hebben ze ook de finale nog in handen genomen. Ik werd perfect afgezet en kon het afmaken", vertelde Caleb Ewan (Lotto Sudal) zondag na zijn zege in de GP Fourmies. Die zevende seizoenszege doet deugd en daarenboven pak ik voor de ploeg belangrijke punten die ons in de WorldTour kunnen houden".

 

"Een overwinning in een eendagskoers zoals de GP Fourmies levert veel punten op en die kunnen we zeker gebruiken. Hopelijk kunnen we het behoud afdwingen als WorldTeam. Het was Jasper De Buyst die zich in de laatste kilometer op kop van het pak had gezet. Hij moest een heel eind voluit gaan, maar hij kan dat als geen ander. Toen Groenewegen ging, wist ik dat ik ook moest versnellen"."

Uitslag GP Fourmies (1.Pro)
1. Caleb Ewan (Aus) 198 km in 4u27'07"
2. Dylan Groenewegen (Ned) z.t.
3. Amaury Capiot  
4. Stefano Oldani (Ita)  
5. Jason Tesson (Fra)  
6. Yves Lampaert