Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel vecht tegen de spanning: "Mix van emoties giert door mijn lichaam"

Remco Evenepoel heeft de eindzege in de Ronde van Spanje binnen handbereik, maar die handen waren bij de start in Moralzarzal toch een beetje aan het trillen. "Het is logisch dat ik wat gespannen ben. Ik kan vanavond mijn eerste grote ronde op mijn naam schrijven."

Drie weken lang was Remco Evenepoel zijn ontspannen zelve bij de start van elke etappe in de Vuelta, maar op de voorlaatste dag stonden de zenuwen bij de rode leider toch duidelijk iets strakker dan normaal.

 

"Ik heb goed geslapen, maar ik heb toch iets meer zenuwen dan de voorbije weken. Dat is logisch, ik kan vanavond mijn eerste grote ronde op mijn naam schrijven."

 

"Het is een mix van emoties die nu door mijn lichaam giert. Wat ik doe om mij te ontspannen? Wat naar muziek luisteren. En de wedstrijd en omstandigheden visualiseren. Dat heeft me ook geholpen bij mijn revalidatie." 

 

"Zodra ik op de fiets stap, zal die spanning wel wegvallen en is het full race mode."

Ik probeer de dingen te visualiseren om de spanning te verdrijven. Dat deed ik ook tijdens mijn revalidatie.

Remco Evenepoel

"Wie alles of niets speelt, kan ook alles verliezen"

Remco Evenepoel en zijn team hebben een duidelijk tactisch plannetje voor ogen en ze zijn ook niet te beroerd om dat te delen. "Het is belangrijk dat we geen vlucht laten rijden met iemand uit de top 10."

 

"Daarna moet ik kijken wat Mas nog wil doen. Het is voor bepaalde jongens moeilijk om alles of niets te spelen. Ze kunnen alles verliezen, dat is een groot risico."

 

"We willen als ploeg zolang mogelijk gegroepeerd blijven. Ik verwacht een heel snelle openingsklim en ook een heel snelle voorlaatste klim. Dat zijn in mijn ogen de lastigste beklimmingen van de dag. Daar zal het op gespeeld worden."

Vuelta a España klassement
naamresultaatploeg
1
Remco Evenepoel
80:26:59
Quick-Step - Alpha Vinyl TeamQST
2
Enric Mas
+2:02
Movistar TeamMOV
3
Juan Ayuso
+4:57
UAE Team EmiratesUAD
4
Miguel Ángel López
+5:56
Astana - Qazaqstan TeamAST
5
João Almeida
+7:24
UAE Team EmiratesUAD
6
Thymen Arensman
+7:45
Team DSMDSM
7
Carlos Rodríguez
+7:57
INEOS GrenadiersIGD
8
Ben O'Connor
+10:30
AG2R - Citroën TeamACT
9
Rigoberto Urán
+11:04
EF Education - EasyPostEFE
10
Jai Hindley
+12:01
BORA - hansgroheBOH