Ga naar de inhoud

Eden Hazard krijgt zondag basisplaats tegen Mallorca: "Maar Benzema vervang je niet zomaar"

Speelt Eden Hazard zich weer in de gunst van Carlo Ancelotti?

De een zijn dood, is de ander zijn brood: nu Karim Benzema een paar weken in de ziekenboeg zal vertoeven, krijgt Eden Hazard een uitgelezen kans om zich in de gunst van zijn coach Carlo Ancelotti te spelen. "Maar ik verwacht niet zozeer doelpunten van hem."

Afgelopen dinsdag viel Karim Benzema uit in de Champions League-match tegen Celtic. Eden Hazard mocht hem aflossen en deed dat - met een goal en assist - met verve. Morgen tegen Mallorca rekent Carlo Ancelotti dan ook opnieuw op Hazard.

 

"Hij zal morgen spelen", is de coach van Real Madrid duidelijk. "Hopelijk kan hij zijn prestatie van tegen Celtic overdoen."

 

Hoewel hij zijn systeem niet zal aanpassen, beseft Ancelotti dat hij niet kan verwachten dat Hazard Benzema zomaar kan vervangen. "Karim is de beste spits ter wereld. Hazard heeft niet diezelfde doelpuntenproductie en dat vraag ik hem ook niet."

 

"Ik vraag Hazard gewoon dat hij goed speelt, zoals tegen Celtic. We mogen onze sterke aanvallende reeks niet onderbreken. We combineren goed, hebben veel beweging. Dat moeten we behouden."