Ga naar de inhoud

Primoz Roglic bijt van zich af na valpartij: "De manier waarop crash gebeurde is onaanvaardbaar"

Het was de valpartij te veel voor Primoz Roglic. De Sloveen zag zijn Vuelta vroegtijdig een halt toegeroepen worden na een botsing met Fred Wright in de laatste rechte lijn van de 16e rit. De immer goedlachse Sloveen beet van zich af op de website van zijn ploeg. "De crash is veroorzaakt door het gedrag van een andere renner", klonk het.

Primoz Roglic sprak vandaag voor het eerst na zijn valpartij in de Vuelta. De ontgoocheling bij de Sloveense kopman is groot. Zo uitte Roglic scherpe kritiek op Fred Wright, met wie hij botste in de etappe van dinsdag.

 

"Dit was niet oké", vertelde de renner van Jumbo-Visma over de botsing met Fred Wright. "Dit hoort niet te gebeuren. Mensen gaan snel verder alsof er niets is gebeurd. Voor mij geldt dat niet. Dit is niet de manier waarop ik wil dat de sport verder gaat en dat wil ik duidelijk maken."

De manier waarop crash gebeurde is onaanvaardbaar

Primoz Roglic

 "Het kostte me tijd om alles op een rijtje te zetten. Ik vroeg me af: hoe kan dit? De crash is niet veroorzaakt door een slecht wegdek of een gebrek aan veiligheid, maar door het gedrag van een rijder."

 

"Ik heb geen ogen in mijn rug. Anders had ik me breed gemaakt. Wright kwam van achteren en reed het stuur uit mijn handen."

 

Richard Plugge, CEO van Jumbo-Visma,  geeft zijn renner alvast rugdekking. "Ik ben blij dat Primoz zich uitspreekt, in de spiegel kijkt en ook het gedrag van renners durft benoemen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.