Ga naar de inhoud

Marco Rose volgt Domenico Tedesco op als coach van RB Leipzig

RB Leipzig heeft donderdag Marco Rose aangesteld als nieuwe trainer. Hij ondertekende bij de Duitse topclub een contract tot 2024.

De 45-jarige Marco Rose neemt bij Leipzig over van de Italiaan Domenico Tedesco. Die werd woensdag ontslagen, daags na het 1-4 verlies in de Champions League tegen het Oekraïense Sjachtar Donetsk.

 

Tedesco (36) kwam in december 2021 aan het roer bij Leipzig als opvolger van Jesse Marsch. Hij leidde het team naar de Duitse beker, de halve finales in de Europa League en een 4e  plaats in de Bundesliga.

 

Dit seizoen staat het team op de 11e plaats in de Bundesliga met 5 op 15. Volgende week gaat Leipzig in de Champions League op bezoek bij Real Madrid.

 

Marco Rose trainde vorig seizoen Borussia Dortmund, dat hij naar de 2e plaats in de Bundesliga loodste, maar waar hij niettemin eind mei moest vertrekken.

 

De in Leipzig geboren Rose trainde daarvoor Borussia Mönchengladbach (2019-2021) en Red Bull Salzburg (2017-2019), de zusterclub van RB Leipzig, waarmee hij 2 keer Oostenrijks kampioen werd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.