Ga naar de inhoud

Voor 200.000 euro weggeplukt in Ivoorkust, nu is Abakar Sylla de nieuwe diamant van Club Brugge

Jan Breydel heeft een nieuwe chouchou. Abakar Sylla was tegen Bayer Leverkusen de grote uitblinker en matchwinnaar. Exact een jaar geleden voetbalde de 19-jarige Ivoriaan nog onder de radar van de Europese clubs. Tot Club Brugge hem op het spoor kwam.

Een zoekopdracht op het internet levert soms amusante resultaten op. Zo leren we dat Abakar Sylla een LinkedIn-pagina heeft, die mensen meestal gebruiken in de zoektocht naar een job of om te netwerken.

“Voetballer bij SOA”, valt er te lezen op het profiel van Sylla, die een selfie als profielfoto heeft.

 

Wel, na de wedstrijd tegen Leverkusen zal de Ivoriaanse verdediger ongetwijfeld niet meer zelf moeten solliciteren om ergens aan de bak te kunnen.

 

De 19-jarige ruwe diamant kroonde zich tot koning van het kampioenenbal bij Club Brugge. Defensief ijzersterk, onbevreesd in de duels, secuur in het uitvoetballen en ook nog trefzeker net voor rust.

 

Blauw-zwart heeft opnieuw goud in handen.

200.000 EURO

De aankondiging van zijn komst ging in september vorig jaar nochtans geruisloos voorbij.

 

Sylla was dan ook een nobele onbekende, die speelde voor Société Omnisports de l’Armée - een militaire ploeg in zijn thuisland - en in eerste instantie aansloot bij Club NXT.

 

Het was de scouting van Club Brugge die de complete verdediger op het spoor was gekomen in Afrika. Voor amper 200.000 euro slaagde de landskampioen er vervolgens in om Sylla naar België te halen.

Een absoluut koopje, weet iedereen die hem de voorbije weken aan het werk zag. Want de jongste weken deed de lefgozer de vertrokken Stanley Nsoki moeiteloos vergeten.

 

Nochtans ging Sylla dit seizoen voor het eerst over de tongen door een jeugdzonde. Zich van geen kwaad bewust loste hij namelijk de nieuwe shirts van Club Brugge in primeur via zijn sociale media-account.

 

Niemand die écht kwaad kon zijn op Sylla door het misverstand, want op Jan Breydel valt te horen dat de verdediger zich gedraagt als een absolute voorbeeldprof die nooit buiten de lijntjes kleurt.

 

Verwacht dus niet dat hij na zijn droomdebuut in de Champions League plots gaat beginnen zweven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.