Ga naar de inhoud

Van Vleuten gaat voor triple: "Parcours is niet zo moeilijk, dus Vuelta zal het moeilijkst haalbaar zijn"

Annemiek van Vleuten na haar zege in de Tour de France Femmes op de Planche des Belles Filles.

Annemiek van Vleuten start vanavond als titelverdedigster in de Challenge by La Vuelta, waar de vrouwen na 5 dagen op hetzelfde eindpodium zullen staan als de mannen.  Na haar overwinningen in de Giro Donne en de Tour des Femmes mikt de Nederlandse van Movistar op een historische triple. "In de tweede etappe denk ik dat ik het verschil kan maken."

Vanaf vandaag zullen de rensters van Marina de Cudeyo in Cantabrië naar de hoofdstad van Spanje rijden, goed voor 479,4 kilometer in 5 dagen. Toen het nog een eendagskoers was, won Jolien D'hoore in 2016 en 2017.

Daarna zetten Ellen van Dijk (Trek-Segafredo), Lisa Brennauer (Ceratizit-WNT) 2 keer en Van Vleuten (Movistar) een meerdaagse Vuelta op hun erelijst.

Van Vleuten is opnieuw de topfavoriete. "Ik rijd voor een Spaanse ploeg, dus het is altijd speciaal om in Spanje te koersen", vertelt de 39-jarige Nederlandse. "Ik ben opgewonden voor deze Vuelta."

Ze kijkt uit naar het parcours. "Cantabrië is een mooie regio. Ik heb de afgelopen maanden wat getraind in Cantabrië. De vierde etappe gaat over wegen in de buurt van Valladolid, waar ik in 2010 al eens een wereldbekerkoers heb gereden."

"Ik verwacht die dag een winderige rit, waar we supergeconcentreerd moeten zijn. Het is leuk om ook die ene langere etappe (160 km, red) te hebben." 

 

"Ik denk dat de openingsploegentijdrit en de tweede rit in Colindres heel belangrijk zullen zijn. Met name in de tweede etappe denk ik dat ik het verschil kan maken."

Lees verder na tweet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Ik ben een fan van harde koersen, mijn kansen zouden stijgen met een zwaarder parcours"

Van Vleuten gaat voor de triple. Deze Vuelta is alvast minder zwaar dan de Giro Donne en de Tour de France Femmes. 

 

"Iedereen weet dat ik een fan ben van harde koersen, waar mijn kansen zouden stijgen met een zwaarder parcours met langere etappes, beklimmingen en kilometers", vertelt ze. "Omdat het parcours niet zo moeilijk is, zal deze Vuelta het moeilijkst haalbaar zijn."

Ook al draagt de Challenge de naam van La Vuelta, toch vindt ze de rittenkoers niet prominent genoeg. "Het zijn nog steeds niet de zware etappes die je zou willen vinden in wat je zou beschouwen als een van de grote rondes. Het gaat ook slechts om 5 dagen op dit moment. Met het criterium in Madrid als een van de ritten."

Voor Van Vleuten mag het gerust dus iets meer zijn. "Ik hoop van harte dat de impact die de Tour de France Femmes heeft gecreëerd als doorbraakmoment voor het vrouwenwielrennen, de grote rondes kan helpen groeien. Hopelijk beseffen de organisatoren dat we er klaar voor zijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.