Ga naar de inhoud

RB Leipzig zet trainer Tedesco buiten de deur na debacle tegen Sjachtar Donetsk

Domenico Tedesco, trainer van RB Leipzig, in actie.

Het Duitse RB Leipzig heeft zijn Duits-Italiaanse trainer Domenico Tedesco ontslagen. Dat gebeurde daags na de pijnlijke 1-4-nederlaag op de eerste speeldag in de Champions League tegen het Oekraïense Sjachtar Donetsk.

De 36-jarige Tedesco kwam in december 2021 aan het roer bij Leipzig als opvolger van Jesse Marsch. Hij leidde het team naar de Duitse beker, de halve finales in de Europa League en een vierde plaats in de Bundesliga. 

 

De matige start van RB Leipzig in de Duitse competitie, met 5 punten uit 5 wedstrijden, en een thuisnederlaag tegen Sjachtar deden de clubleiding echter besluiten om afscheid te nemen van Tedesco.

 

"De beslissing om Domenico Tedesco te bedanken voor bewezen diensten was niet gemakkelijk", zei clubbaas Oliver Mintzlaff, die benadrukte dat RB Leipzig onder zijn leiding het beste seizoen in zijn jonge geschiedenis had beleefd. De bekerwinst in mei tegen Freiburg na strafschoppen was de eerste prijs voor de club.

(lees voort onder tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Oost-Duitse club, opgericht in 2009 en gefinancierd door de firma Red Bull, kende een bliksemsnelle opgang naar de Bundesliga in 2016-2017 na 4 promoties in 7 jaar.


"Domenico is een uitstekende coach, die zeker zeer succesvol zal blijven," voegde Mintzlaff eraan toe. 

Het is nog niet beslist wie de club zal coachen in de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Borussia Dortmund. Als opvolger wordt aan de Duitser Marco Rose, voormalig coach van Borussia Dortmund, gedacht. 

Volgende week gaat Leipzig in de Champions League op bezoek bij Real Madrid, dat dinsdagavond met 0-3 won van Celtic.