Nomineer nu een warm sportinitiatief uit je buurt voor het Vlaams Sportjuweel 2022

  In 2021 haalde de Gentse vzw Sportaround de eerste trofee voor het Warmste Sportinitiatief binnen.

  Vlaanderen telt vele sportinitiatieven die mensen in beweging zetten én hen tegelijk maatschappelijk vooruithelpen. Werk je zelf mee aan zo'n warm sportinitiatief? Stel je dan kandidaat en ding mee naar het Vlaams Sportjuweel voor het Warmste Sportinitiatief, dat op 15 december wordt uitgereikt.

  Met de Vlaamse Sportjuwelen beloont de Vlaamse minister van Sport atleten en sportploegen, die dit jaar een opmerkelijke prestatie leverden. Ze kunnen de prijs maar één keer in hun sportcarrière krijgen. Er is geen geldprijs aan verbonden, enkel een trofee.

   

  Sinds vorig jaar kijken de sportprijzen ook verder dan enkel topsport. Het Vlaams Sportjuweel voor het Warmste Sportinitiatief wil non-profitorganisaties, die hun sportaanbod gebruiken om ook maatschappelijk het verschil te maken, in de bloemetjes zetten.

  Sportaround vzw, de winnaar van 2021

   

  In 2021 ging de (eerste) prijs voor het Warmste Sportinitiatief naar Sportaround uit Gent.  De vzw van marathonloper Bashir Abdi en zijn beste vriend Bert Misplon geeft maatschappelijk kwetsbare kinderen via sport meer kansen op integratie en ontwikkeling.

   

  Sportaround biedt daarvoor een waaier aan gratis of betaalbare sportactiviteiten aan in heel Gent, in verschillende wijken en meer dan 50 lagere scholen. 

  Stel je kandidaat tot 9 oktober

  Ben je de bezieler van zo'n warm sportinitiatief of werk je eraan mee? Stel je dan kandidaat op het deeljeidee-platform van Sport Vlaanderen. Dit kan tot 9 oktober.

   

  Spoor daarna zoveel mogelijk mensen aan om op jouw initiatief te stemmen. Een jury selecteert drie warme sportinitiatieven uit de tien populairste inzendingen. Eén van hen wint op 15 december het Vlaams Sportjuweel.