Ga naar de inhoud

Kirsch mist geboorte van dochter, maar krijgt troostprijs van Pedersen: "Deze zege is voor hem"

Alex Kirsch was al vader van een mooi kindje. Bauke Mollema komt even hallo zeggen.

Mads Pedersen greep gisteren voor de tweede keer de macht in de Vuelta. Na een hectische finale sprintte hij vol overmacht naar de overwinning. Verliezen was sowieso geen optie voor de Deen. "Ik had aan mijn ploegmaat Alex Kirsch beloofd om te winnen", zegt Pedersen.

De koers kijkt naar niets of niemand om. Zelfs een geboorte kan sommige wielrenners niet weerhouden van te koersen. Een van die renners is de Luxemburger Alex Kirsch.

 

De Trek-Segafredo-renner werd maandag de trotse vader van een dochter, maar door zijn werkverplichingen in Spanje, kon Kirsch niet aanwezig zijn bij het heuglijke moment. "Het hele team wou hem absoluut een tweede cadeautje geven in een paar dagen", verklaarde Mads Pedersen.

 

De kopman hield woord en knalde als eerste over de meet. "Deze overwinning is voor Alex, zijn vrouw en zijn pasgeboren kindje", liet de Deen na etappe weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.