Ga naar de inhoud

Trek-Segafredo knalt naar zege in openingstijdrit Vuelta, Longo Borghini pakt rood

Trek-Segafredo viert, Longo Borghini (tweede van rechts) is de eerste leidster.

Trek-Segafredo heeft de openingsploegentijdrit in de Challenge by La Vuelta gewonnen. De Amerikaanse formatie troefde BikeExchange af. Elisa Longo Borghini, outsider voor de eindzege, verovert de eerste rode trui.

Net als bij de mannen startte de Vuelta bij de vrouwen ook met een ploegentijdrit. Op een biljartvlak parcours van twintig kilometer kon er gebikkeld worden om de eerste rode trui.


Het was wachten op het BikeExchange van Kristen Faulkner voor een eerste richttijd. De Australische formatie stelde niet teleur en kwam binnen met een kanontijd van 23'37".


FDJ toonde als eerste dat de tijd van BikeExchange te pakken was, maar strandde uiteindelijk op vijf tellen. Wat later ging Trek-Segafredo, de ploeg van wereldkampioene Elisa Balsamo, er wél onder: 23'31".


SD Worx, het team van Lotte Kopecky - die samen met Valerie Demey de enige landgenote in deze Vuelta is -, strandde aan de streep op plek vier. Enkel Movistar, het team van topfavoriete Annemiek van Vleuten, moest er dan nog aankomen.


Van Vleuten nam lange beurten voor haar rekening, maar op haar eentje kon ze het verschil niet maken. Movistar strandde op 25 seconden, 2 seconden trager dan het SD Worx van concurrente Demi Vollering.


Trek-kopvrouw Elisa Longo Borghini pakt zo de eerste rode trui. Topfavoriete Van Vleuten kijkt na dag één tegen een achterstand van 25 seconden aan.

uitslag rit 1 challenge by la vuelta
1. Trek-Segafredo (VS) 19,19km in 23'31"
2. BikeExchange-Jayco (Aus) 6"
3. FDJ-SUEZ-Futuroscope (Fra) 11"
4. SD Worx (Ned) 23"
5. Movistar (Spa) 25"
6. DSM (Ned) 44"
7. Canyon-SRAM Racing (Dui) 59"
8. Jumbo-Visma (Ned) 1'01"
9. Ceratizit-WNT Pro Cycling (Dui) 1'21"
10. Team UAE (VAE) 1'28"
challenge by la vuelta
        winnares leider
rit 1 07/09 19,9 km Marina de Cudeyo - Marina de Cudeyo (TTT) Trek-Segafredo Longo Borghini
rit 2 08/09 106 km Colindres - Colindres Van Vleuten Van Vleuten
rit 3  09/09 96 km Camargo - Aguilar de Campoo Brown Van Vleuten
rit 4 10/09 160 km Palencia - Segovia Persico Van Vleuten
rit 5 11/09 96 km Madrid - Madrid Balsamo Van Vleuten
Challenge by La Vuelta - rit 1
17:21
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.