Ga naar de inhoud

Fabio Jakobsen zet Belgen een hak in dernyfestival van Wetteren

Europees kampioen Fabio Jakobsen heeft vandaag het dernyfestival in het Oost-Vlaamse Wetteren op zijn naam geschreven. De 26-jarige Nederlander haalde het van Arnaud De Lie en Victor Campenaerts. De afscheidnemende Iljo Keisse werd in de bloemetjes gezet en naar de vijfde plaats geschreeuwd door het publiek. 

Niet enkel in 't Kuipke rolt de naam "Iljo Keisse" onafgebroken van de piste.

 

Ook tijdens het dernycriterium van Wetteren weergalmde "Iljooo, Iljooo, Ijlooo" door de straten. Keisse reed er zijn laatste dernywedstrijd. Het werd een mooi afscheidsfeestje voor de ervaren rot van Quick Step-Alpha Vinyl. Zo versierde de organisatie de aankomstzone met de portretten van de "thuisrijder".

 

Ook sportief mocht hij zijn hartje luchten. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De avond telde drie nummers. Een reconstructie.

 

1. Het was Keisse zelf die het eerste nummer van de dag, de afvalling, voor zijn rekening nam. Na onze landgenoot finishten Oliver Naesen en Jules Hesters, ook iemand die zijn streng kan trekken als pistier. Arnaud De Lie kon in de afvalling nog net Victor Campenaerts voor blijven. Fabio Jakobsen kende pech en diende genoegen te nemen met een zesde plaats. 


2. Het talrijk opgekomen publiek mocht zich dan opmaken voor een dernyreeks over vijftien ronden. Hierin toonde oud-Belgisch kampioen Dries De Bondt zijn suprematie. Jasper De Buyst werd er tweede voor Fabio Van Den Bossche. Edward Theuns hield op zijn beurt Jakobsen achter zich. 


3. Maar de Europese kampioen kwam helemaal onder stoom tijdens de laatste dernyreeks, de finale, ditmaal over 20 ronden. Fabio Jakobsen haalde het daarin voor Arnaud De Lie en Victor Campenaerts. Edward Theuns ging als vierde over de eindmeet, Iljo Keisse werd vijfde. 


Door die zege kon Fabio Jakobsen zich de eindzege toe-eigenen en volgt hij zijn Deense ploegmakker Michael Morkov op als eindlaureaat van het Dernyfestival van Wetteren.