Ga naar de inhoud

Maak u klaar voor een week lang "Vive Le Vélo" over de Vuelta, elke dag op Eén

Van maandag 5 september tot zondag 11 september slaat Karl Vannieuwkerke samen met zijn  team de tenten op in het Pajottenland, de thuishaven van Remco Evenepoel. 7 dagen op een rij zal u kunnen genieten van Vive Le Vélo. Kijk en stuw samen met ons Remco Evenepoel naar een historische zege. 

Het is ondertussen al 44 jaar geleden dat onze landgenoot Johan De Muynck de Ronde van Italië won. Met die zege in 1978 is hij nog altijd de laatste Belgische wielrenner die één van de drie 'Grote Rondes' won. 

 

Stilaan is er een reële kans dat Remco Evenepoel een einde zal maken aan die droogte. ​Om de apotheose van deze mogelijk historische Vuelta extra in de verf te zetten, brengt Eén zeven dagen op een rij Vive le Vélo.

7 dagen uitzending vanuit het Pajottenland

Naar goede wielertraditie kijkt Karl Vannieuwkerke met drie gasten terug op de voorbije koersdag, vanop een tot de verbeelding sprekende locatie. Deze keer strijkt Vive le Vélo neer in het Pajottenland, de thuishaven van Remco, in Domein Coloma in Sint-Pieters-Leeuw.

 

Mogen alvast mee aan tafel schuiven: Sven Vanthourenhout, Marijn de Vries, Cian Uijtdebroeks, José De Cauwer, Eddy Planckaert, Bert De Backer, Tom Steels, Yves Lampaert en Tim Declercq.

 

Sammy Neyrinck en Christophe Vandegoor zorgen voor bijdragen vanuit Spanje, maar ook in eigen land gaan we op zoek naar verhalen en achtergronden bij de prestatie van Evenepoel.

 

Het ritverslag van de Vuelta is ook in de slotweek elke dag (uitgezonderd de rustdagen) live te volgen op Eén, Sporza en VRT MAX.