Ga naar de inhoud

Ismael Bako verrast na zege tegen Spanje: "Waarom niet gaan voor de titel?"

Ismael Bako bouwt een feestje na de zege tegen Spanje.

Een stunt tegen de wereldkampioen doet dromen, ook bij Ismael Bako. De center van de Belgian Lions wil het niet bij een stuntzege in de groepsfase van het EK laten. "We zijn hier niet om de groepsfase te overleven, we willen dit hier echt winnen."

"We zijn hier niet om gewoon mee te doen"

De Belgian Lions maakten indruk met hun overwinning tegen Spanje. Ismael Bako deed met 10 punten en 9 rebounds meer dan zijn duit in het zakje. "We hebben België op de kaart gezet", zei Bako, die met een dunk de 73-83-eindstand vastlegde.

 

"We hebben jonge basketbalspelers gemotiveerd door te tonen dat we het echt kunnen maken met basketbal." 

 

Gekwalificeerd voor de volgende ronde is België nog niet, maar Bako toont zich toch al heel ambitieus: "We zijn hier niet gewoon om mee te doen aan het EK. We zijn hier niet gewoon om de volgende ronde te halen, we willen dit hier echt winnen. We bewijzen vandaag dat het echt kan."

 

"In de WK-kwalificatiewedstrijden hebben we bewezen dat we kunnen winnen van de toplanden. Dus, waarom niet gewoon gaan voor de titel? Eerste of tweede in de groep? Die ambitie hadden we al van het begin, ook al is het geen makkelijke poule."

 

"Dit is een van de beste jaren van de Belgian Lions, met de jongens die op hun hoogtepunt zijn en de jonge gasten die aan het komen zijn. We moeten daarvan profiteren." Of dat genoeg is om tegen het Griekenland van Giannis, het Servië van Jokic of het Slovenië van Doncic te winnen, moeten we nog afwachten.

belgian lions op ek basketbal
1/8e finales
Slovenië België 88-72
poulefase
programma groep a
01/09 België Georgië 79-76
03/09 Montenegro België 76-70
04/09 Spanje België 73-83
06/09 België Turkije 63-78
07/09 Bulgarije België 80-89
stand in groep a
    M W V +/- ptn
1. Spanje 5 4 1 +63 9
2. Turkije 5 3 2 +25 8
3. Montenegro 5 3 2 +3 8
4. België 5 3 2 +1 8
5. Bulgarije 5 1 4 -48 6
6. Georgië 5 1 4 -44 6

De top 4 stoot door naar de 1/8e finales. Het EK wordt georganiseerd in Duitsland, Georgië, Italië en Tsjechië. De Belgian Lions spelen hun poulewedstrijden in de Georgische hoofdstad Tbilisi.