Ga naar de inhoud

Opvallend: Juan Ayuso (5e in de stand) test positief op corona, maar blijft in de Vuelta

 vr 2 september 2022 12:00
De amper 19-jarige Ayuso was bezig aan een beresterke Vuelta en stond 5e in de stand.

Het coronavirus blijft wild om zich heen slaan in de Vuelta. Na het eerdere uitvallen van toptienrenners Simon Yates en Pavel Sivakov testte vandaag Juan Ayuso (Team UAE) positief op het virus. De jonge Spanjaard zal opvallend genoeg wél blijven koersen. Door een heel lage virale waarde, mag hij toch in de Vuelta blijven.

Na het eerdere uitvallen van Simon Yates en Pavel Sivakov na een positieve coronatest leek het beestje een nieuw slachtoffer in de top van het klassement te maken. Juan Ayuso (19), de 5e in de stand, testte vrijdag positief op het virus.

 

Tests brachten echter een heel lage virale waarde aan het licht (lees: een heel lage besmettelijkheid). "Juan is asymptomatisch en uit analyse van zijn PCR-test bleek dat er weinig kans op besmetting is", klinkt het bij zijn ploegarts Adrian Rotunno. 

 

"In overleg met de medische instanties van de plaatselijke organisatoren en de UCI werd de beslissing genomen om Ayuso in koers te houden."

 

Een opvallend  verhaal, dat bij andere renners in het peloton wellicht de wenkbrauwen zal doen fronsen. De voorzichtigheid bij ploegen en renners is enorm. Zo werden na de zondvloed aan besmettingen van de voorbije dagen de coronamaatregelen recent nog aangescherpt door de Vuelta-organisatie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: