Ga naar de inhoud

Geen extra blessures bij Alaphilippe, Frans bondscoach blijft hopen op WK: "Alles op zijn tijd"

 vr 2 september 2022 19:23
Julian Alaphilippe viel zwaar tijdens de Vuelta.

Volgens zijn ploegbaas Patrick Lefevere zal Julian Alaphilippe wellicht nét niet op tijd hersteld zijn om zijn wereldtitel in Wollongong te verdedigen, Frans bondscoach Thomas Voeckler koestert dan wel weer een stille hoop.  Goed nieuws is alvast dat de Fransman geen andere blessures opliep dan zijn ontwrichte schouder bij zijn val in de Vuelta.

De selectieheer van de Franse nationale ploeg gaf toe dat de schouderblessure van zijn kopman op het WK in Australië "een ferme slag in het gezicht van de ploeg is".

 

"Vooral omdat hij in een ideale, opbouwende fase zat in zijn voorbereiding naar het WK toe. Maar alles op zijn tijd; we zullen wel zien of we het met hem of zonder hem zullen doen."

 

Het feit dat Voeckler toch nog in 2 scenario's denkt, bewijst zijn hoop om Alaphilippe alsnog mee te kunnen nemen naar Wollongong. "De blessure is nog te vers, we hebben meer perspectief nodig. Natuurlijk was het een harde val, maar gelukkig zijn er geen breuken. Al staat de tijd niet aan onze kant."

 

"Ik hoop dat hij zo snel mogelijk kan herstellen, zodat we ook onze conclusies kunnen trekken", rolt hij de loper nog eens uit.

 

Frankrijk mag het maximum aantal van 8 renners afvaardigen op het wereldkampioenschap op 25 september. Daar is Alaphilippe niet bij gerekend. Hij is, als regerend wereldkampioen, automatisch gekwalificeerd. 

 

"Als hij aan de start staat, zullen er 9 Franse renners zijn. Als hij niet aan de start staat, zijn het er 8. Ik hoef dus niet te kiezen tussen Julian en een ander", legt Voeckler uit. Hij was van plan om zijn selectie op 12 september bekend te maken, maar het valt nog af te wachten of de blessure van Alaphilippe daar een stokje voor zal steken.

Alleen ontwrichte schouder

Quick Step-Alpha Vinyl kwam vandaag met goed medisch nieuws. Buiten zijn ontwrichte schouder heeft de wereldkampioen geen andere blessures. 

Alaphilippe onderging vandaag verschillende medische onderzoeken in het ziekenhuis van Ronse. "Uit de CT-scan bleek dat er naast de aanvankelijk vastgestelde dislocatie van de schouder geen andere verwondingen zijn."

"Julian kan onmiddellijk beginnen met de revalidatie en mobilisatie van zijn schouder en zal daarvoor trainen op rollen", viel er te lezen in een persbericht.

Alaphilippe zou "in de niet zo verre toekomst" de normale trainingen kunnen hervatten, afhankelijk van de pijn die hij ondervindt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: