Ga naar de inhoud

Fenerbahce lijkt redder in nood voor Batshuayi na missen van transfer naar Nottingham

 vr 2 september 2022 12:40
Michy Batshuayi vloog vandaag naar Istanbul voor zijn medische testen.

In het voetbal kan het snel gaan. Enkele uren na het pijnlijk mislopen van een transfer naar Nottingham Forest heeft Michy Batshuayi al een nieuwe bestemming gevonden. De Turkse topclub Fenerbahce heeft de komst van de Rode Duivel aangekondigd.

Het was een frustrerende deadline day voor Michy Batshuayi.  De spits leek na vele uitleenbeurten de afgelopen jaren in de sloturen van deze mercato definitief op weg naar Nottingham Forest. Alleen geraakte het papierwerk met Chelsea niet tijdig rond. 

 

Die waren het ondertussen nochtans al gewend om een transfer af te ronden. Batshuayi zou namelijk nummer 20 geworden zijn deze zomermercato voor Nottingham, maar toch ging het mis. 

 

De door alle partijen ondertekende papieren geraakten naar verluidt niet tijdig tot in de kantoren van de Premier League. Weg transfer.

 

Aangezien de transfermarkt op 1 september om middernacht sloot in Engeland, moest Batshuayi zijn hoop richten op het beperkt aantal competities waar de markt wel nog open is. 

 

Het lijkt Turkije te worden voor Batshuayi waar de markt open is tot en met 8 september. Fenerbahce heeft zijn komst aangekondigd op Twitter.

 

"Onze club heeft een overeenkomst met de club van Michy Batshuayi  over een transfer. De speler reist naar Istanbul voor interviews en zijn medische testen."

Fenerbahce eindigde vorig seizoen tweede in de Turkse competitie. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kruistocht door Europa

Voorlopig is niet duidelijk of het om een definitieve transfer of een uitleenbeurt gaat. 

Michy Batshuayi trok in 2016 naar Chelsea na twee succesvolle jaren bij Marseille, waar hij 33 keer scoorde. Daarna volgde een nomadentocht doorheen Europa.


Lang duurde het goede nieuws daar niet. Coach Antonio Conte zag weinig plaats voor de Rode Duivel en in januari 2018 was de eerste uitleenbeurt een feit. Bij Dortmund kwam zijn talent wel nog naar boven, met negen doelpunten op veertien wedstrijden.


Een permanente deal kwam er echter niet van: Dortmund voldeed niet aan de vraagprijs van Chelsea.


Uitleenperiodes aan Valencia, Crystal Palace (twee keer) en Besiktas volgden, maar zonder beoogd succes. Ja, er waren telkens wel enkele doelpuntjes bij, maar een basisplek leek Batshuayi niet te kunnen afdwingen. 

 

Bij Besiktas liep het wel aardig, maar het einde van het seizoen was opnieuw het einde van het verblijf. En dus keerde Batshuayi voor de zoveelste keer terug naar Londen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: