Ga naar de inhoud

Lorena Wiebes zet Europese trui in de verf in openingsrit Simac Ladies Tour

 di 30 augustus 2022 16:30
Lorena Wiebes blijft de zeges aan elkaar rijgen.

Lorena Wiebes heeft de eerste rit van de Simac Ladies Tour op haar naam geschreven. De kersverse Europese kampioene was overduidelijk te sterk in een sprint met een kleine groep en boekte haar eerste zege in haar gloednieuwe kampioenentrui.

De Simac Ladies Tour - tot 2020 beter bekend als de Boels Ladies Tour - begon met een etappe van 141,2 km in en rond Lelystad. De biljartvlakke openingsetappe stond bij de sprinters met stip aangeduid.

 

En dat veroorzaakte wat zenuwachtigheid in het peloton. Onder meer topfavoriete Lorena Wiebes ging al vroeg tegen de vlakte, samen met Ashleigh Moolman en Coryn Rivera.

 

Maar Wiebes krabbelde weer recht en kon met een kopgroep van 19 rensters uiteindelijk uit de greep van het peloton blijven. De Europese kampioene haalde het in een sprint voor haar landgenote Karlijn Swinkels en de Française Audrey Cordon-Ragot.

 

Julie De Wilde werd beste Belgische met een 23e plaats. Senne Knaven werd 55e, net voor Sanne Cant (56e). Julie Van de Velde kwam niet verder dan de 64e plaats. 

 

De 23-jarige Wiebes steekt dit seizoen in grote vorm. Ze veroverde anderhalve week geleden de Europese titel op de weg en won eerder deze zomer twee etappes in de Tour de France Femmes. Wiebes stapt na dit seizoen over van Team DSM naar SD Worx.

Uitslag rit 1:

  1. Lorena Wiebes (Ned) 3u17'24"
  2. Karlijn Swinkels (Ned) z.t.
  3. Audrey Cordon-Ragot (Fra) z.t.
  4. Alison Jackson (Can) z.t.
  5. Eugénie Duval (Fra) z.t.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Simac Ladies Tour
        winnares leidster
rit 1 30 augustus 141 km Lelystad - Lelystad Wiebes  Wiebes
rit 2 31 augustus 118 km Ede - Ede Wiebes Wiebes
rit 3  1 september 139 km Gennep - Gennep Kool Wiebes
rit 4 2 september 135 km Landgraaf - Landgraaf Markus Wiebes
rit 5 3 september 18 km Windraak - Watersley (tijdrit) Cordon-Ragot Wiebes
rit 6 4 september 150 km Arnhem - Arnhem Bredewold Wiebes
Gerelateerd: