Ga naar de inhoud
Speelschema groep F
Polen België 1-1
België Albanië 7-0
België Kosovo 7-0
Noorwegen België 4-0
België Armenië 19-0
België Polen 4-0
Albanië België 0-5
Kosovo België 1-6
België Noorwegen 0-1
Armenië België 0-7
Stand groep F
    M W V G PTN
1. Noorwegen 10 9 0 1 28
2. België 10 7 2 1 22
3. Polen 10 6 2 2 20
4. Albanië 10 3 6 1 10
5. Kosovo 10 2 7 1 7
6. Armenië 10 0 10 0 0

Evrard over gemiste transfer: "Europese top heeft tijdens EK gepolst, maar heb geen spijt van OHL"

 ma 29 augustus 2022 19:10

Nicky Evrard was misschien wel dé uitblinker bij de Red Flames op het voorbije EK. Nu volgt er een nieuwe belangrijke klus: twee cruciale kwalificatiematchen richting WK. Ook op clubniveau is Evrard aan een nieuwe uitdaging begonnen, al had alles ook anders kunnen lopen.

"Op sociale media had de nationale ploeg een filmpje van mijn reddingen op het EK gedeeld en dat heb ik toch opgeslagen", vertelt de doelvrouw. "Het is toch een motivatie. Ik kijk sowieso naar reddingen van andere goeie keepers om een goed gevoel te creëren."

 

Evrard ruilde deze zomer Gent voor OH Leuven. Dat contract was al getekend voor de start van het EK. Zat er anders een droomtransfer in? "Die vraag heb ik tijdens het EK ook een paar keer gekregen, maar ik heb heel bewust bij Leuven getekend. Daar zijn ook heel duidelijke doelen."

 

"Dus heb ik spijt dat ik daar getekend heb? Totaal niet. Dat heeft ook voor een bepaalde rust gezorgd tijdens het EK. Je speelt geen EK om een transfer te versieren. Maar het klopt wel dat er tijdens het EK nog contacten geweest zijn met bepaalde clubs."

 

Was dat de Europese top? "Ja, toch wel."

 

"Als voetballer heb je bepaalde ambities en die moet je nastreven en de plaatsjes zijn duur bij bepaalde clubs. Dat zijn allemaal afwegingen die je moet maken. Maar goed, nu ligt mijn focus volledig bij de Flames en natuurlijk bij OH Leuven om daar kampioen te worden."

 

Na dit seizoen dan? "Daar ben ik persoonlijk niet mee bezig. Ik speel liever kort op de bal. We zien wel wat er volgend jaar op mijn pad komt."

Ik heb geen spijt dat ik voor het EK al bij OH Leuven getekend had. 

Nicky Evrard

"Hoe we op het WK geraken is van minder belang, zolang we er maar geraken"

Het eerste doel is de match tegen Noorwegen tot een goed einde brengen. En dat betekent geen goals slikken en zelf ook vijf keer scoren. Want dat zou nodig zijn om nog de groepswinst en het rechtstreekse WK-ticket te pakken.

 

"Geen goals slikken is altijd mijn doel. Daar speel ik voor als keeper. Maar we moeten de match gewoon goed voorbereiden en zorgen dat we klaar zijn. In een wedstrijd neem je altijd berekende risico's, maar we moeten niet te gek doen."

 

"We geloven nog in de eerste plaats, dat moet als topsporter. Maar hoe we op het WK geraken is van minder belang, zolang we er maar geraken. Dat kan ook via de barrages. We hebben nu al twee EK's gehad, een WK is nog wat hoger. Dat is een droom van deze groep."