Ga naar de inhoud

Alex Dowsett kondigt afscheid aan: "Ik wil nieuwe facetten van de sport leren kennen"

 ma 29 augustus 2022 13:51
Alex Dowsett kondigt afscheid aan: "Ben blij met wat ik bereikt hebt in mijn carrière".
Alex Dowsett in actie.

Alex Dowsett heeft in een video op YouTube bekendgemaakt dat hij op het einde van het seizoen stopt als professioneel wegwielrenner. "De wil om het beter te doen dan voorheen is wat vervaagd. Ik ben blij met wat ik bereikt hebt in mijn carrière en denk dat ik alles bereikt hebt in de WorldTour dat ik kon bereiken", legde de tijdritspecialist uit.

Alex Dowsett (Israel-Premier Tech) zal zich blijven focussen op het tijdrijden en wil daarin ook andere renners begeleiden.

 

Dowsett zal blijven fietsen. "Ik wil nieuwe facetten van de sport leren kennen." Hij wil deelnemen aan gravelraces en steun blijven bieden aan de gemeenschap van hemofiliepatiënten. Dowsett werd geboren met de ziekte, waarbij het bloed niet voldoende stolt.

 

De 33-jarige Brit is momenteel aan zijn derde seizoen bij Israel-Premier Tech bezig. Hij ziet er zijn contract aflopen en wil niet meer wachten op een nieuw contract in de WorldTour. Voordien was hij ook actief bij Sky, Movistar en Katjoesja.

 

Dowsett won tijdens zijn carrière twee etappes in de Giro (2013 en 2020). Hij pakte ook 6 Britse titels tegen de klok en probeerde vorig jaar nog het werelduurrecord af te snoepen van Victor Campenaerts. Dat lukte niet. 

 

In 2015 was hij wel 2 maanden werelduurrecordhouder, met een afstand van 52,757 kilometer, tot Bradley Wiggins hem het record ontnam. Tien dagen geleden reed de Brit Dan Bigham het werelduurrecord van Campenaerts van de tabellen met 55,548 kilometer.