Ga naar de inhoud

Wie houdt Tom Pidcock van wereldtitel MTB? "Op dit parcours wint een echte mountainbiker"

 vr 26 augustus 2022 15:55
Wie gaat Tom Pidcock van wereldtitel MTB houden? Bondscoach Meirhaeghe maakt balans op.
Tom Pidcock in actie op EK.

Amper een week na het EK mountainbike in München, staat de wereldtitel al op het spel in Les Gets (Frankrijk). Wie is de topfavoriet? “Ik kan daar geen naam op plakken, maar Tom Pidcock is dé te kloppen man", blikt bondscoach Filip Meirhaeghe vooruit.

Tom Pidcock is aan een veroveringstocht bezig in het mountainbiken. Vorig jaar greep de Brit met overmacht de olympische titel, vorige week nam hij de Europese titel mee.

Wie gaat Pidcock dit weekend van de wereldtitel houden?

 

“Ik denk dat iedereen zich dat hier afvraagt", zegt bondscoach Filip Meirhaeghe.

 

"Op het EK had ik het gevoel dat hij niet eens helemaal moest doorrijden. Nu is het afwachten, want het WK is toch een niveautje hoger.”

 

De grote namen zoals Luca Braidot en Nino Schurter waren niet aanwezig op het EK. “Er gaan enkele namen bijkomen, die zich heel specifiek voorbereid hebben", vertelt de bondscoach verder.

 

"De top is breder geworden. Er zijn vrij veel renners die qua niveau heel dicht bij elkaar zitten. Dat zagen we bijvoorbeeld in de Wereldbeker in Canada, waar we zowaar een sprint zagen voor het zilver."

Hier zal een "echte" mountainbiker winnen

Bondscoach Filip Meirhaeghe

Meirhaeghe geeft ook nog wat info over het parcours.

“Het is vrij technisch met veel wortels en aangelegde rotsen. Met twee lange beklimmingen met steile stukken in. Hier gaat een "echte" mountainbiker winnen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Welke rol spelen de Belgen?

Met Jens Schuermans, Pierre de Froidmont en Daan Soete komen zondag 3 Belgen in actie.

 

Schuermans stak vorig weekend zijn hand uit naar een medaille op het EK en strandde uiteindelijk op de 6e plaats.

 

“Het was goed voor Jens zijn moreel om zo dicht te eindigen op het EK", vertelt bondscoach Filip Meirhaeghe. "Er wordt zondag regen voorspeld en dan wordt het veel technischer, zeker op de wortels zal het zeer glad zijn. Dat speelt zeker niet in zijn voordeel.”

 

De 25-jarige Luikenaar Pierre de Froidmont viel begin deze maand op met een top 5-plaats in de Wereldbekermanche in Mont Sainte-Anne (in Canada).

 

"Op het EK was Pierre net iets minder, maar met zijn moreel zit het ook goed. Zijn conditie die hij in Canada toonde, is zeker nog niet weg. Ik denk dat hij net als Schuermans klaar is om een goede uitslag te rijden."

 

De 3e Belg is veldrijder Daan Soete. “Op het EK startte hij ver achteraan en eindigde hij nog 18e. Dan moet je goed zijn. Bovendien kent hij het WK-parcours in Les Gets als zijn broekzak.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kijk zondag live

Van de strijd om de medailles hoef je zondag niks te missen. Zowel de vrouwen (13 uur) als de mannen (15.15 uur) zijn te bekijken met onze livestream op sporza.be en in onze app.

Gerelateerd: