Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Ongevaccineerde Novak Djokovic niet naar US Open: "Ik wacht op kans om weer deel te nemen"

 do 25 augustus 2022 16:26
Geen Novak Djokovic in New York.

Wat eraan zat te komen, is nu ook bevestigd. Novak Djokovic zal niet deelnemen aan de US Open. Djokovic heeft zich uit principiële overwegingen niet ingeënt tegen het coronavirus en mag daardoor niet naar de VS reizen. Door zijn niet-vaccinatie mag de Serviër niet deelnemen. Eerder miste hij ook al de Australian Open.

Novak Djokovic maakte het nieuws zelf bekend op Twitter.

 

"Jammer genoeg zal ik niet kunnen afreizen naar New York", schrijft hij. "Bedankt voor jullie berichten van liefde en steun. Veel succes aan mijn medespelers. Ik zal mijn conditie en optimisme behouden en wachten op een kans om weer deel te nemen."

 

De regel dat niet-gevaccineerde tennissers niet kunnen deelnemen aan de US Open vanwege het inreisverbod oogst opvallend veel kritiek. Zeker omdat ongevaccineerde Amerikaanse toeschouwers wél aanwezig mogen zijn in het stadion.

 

Djokovic ziet dus wel weer een nieuwe kans aan zich voorbijgaan om zijn 22e Grand Slam-titel te pakken. En het is maar de vraag of hij volgend jaar in Australië wél opnieuw welkom zal zijn...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder dit jaar sprak Djokovic uitgebreid met de BBC over zijn vaccinatiestatus. "Ik ben er niet tegen", klonk het. "Heel de wereld doet zijn best om deze pandemie onder controle te krijgen en ik snap dat vaccinatie daar een rol in speelt. Ik heb ook respect voor de keuze van mensen die zich laten vaccineren."


"Maar het essentiële principe voor mij is vrije keuze. De vrijheid om te kiezen wat je in je lichaam stopt. Zeker als topsporter ben ik daar nauwlettend mee bezig. Daarom koos ik ervoor om me voorlopig niet te vaccineren."

 

"Het principe om te kunnen beslissen over mijn eigen lichaam is voor mij belangrijker dan eender welke titel."

Gerelateerd: