Ga naar de inhoud

Wederoptredende Mathieu van der Poel: "Het is zeker de bedoeling om als kopman naar het WK te gaan"

Na zijn "mislukte" Ronde van Frankrijk keert Mathieu van der Poel vandaag terug in koers in Overijse, waar de Nederlander de Druivenkoers rijdt. De kopman van Alpecin-Deceuninck blikt terug en vooruit. "Na de Giro heb ik misschien te lang zonder fiets gezeten, ik hoop weer naar mijn topvorm toe te groeien."

"Na de Giro te lang zonder fiets"

De Tour bracht voor Mathieu van der Poel niet wat hij en heel veel anderen ervan verwacht hadden. Hij werd in Denemarken nog vijfde in de proloog, maar daarna kwam hij eigenlijk niet meer in het stuk voor. In de 11e rit gaf de winnaar van de Ronde van Vlaanderen (moegestreden) op, nadat hij eerst met Wout van Aert ten aanval was getrokken.

 

In Overijse speldde Van der Poel vanochtend voor het eerst sinds de Tour opnieuw een rugnummer op voor de Druivenkoers. Hoe gaat het met de Nederlander?

 

"Ik heb na de Tour veel gerust en pas vorige week beslist om hier te starten. Hopelijk ben ik er klaar voor."

 

Wat liep er juist mis in de Ronde van Frankrijk, waarin Van der Poel nooit zijn niveau haalde? "Het voorjaar ging op korte termijn wel heel goed, maar na de Giro heb ik misschien iets te lang zonder fiets gezeten om dan redelijk hard te gaan trainen op hoogte in Livigno. Ik denk dat het een combinatie van die dingen is."

 

"Ik heb mijn topvorm zeker niet te pakken nu, maar ik heb er zin in. Na een tijd wordt trainen doelloos en wil je gewoon koersen."

Na een tijd wordt trainen doelloos en wil je gewoon koersen.

Mathieu van der Poel

"Het is de bedoeling om als kopman naar het WK te gaan"

Het WK in Australië lijkt het logische hoofddoel te worden voor Van der Poel in het najaar. "We gaan week per week evalueren hoe het gaat", zegt de Nederlandse kopman (?) voor Wollongong. "Er zijn niet heel veel koersen meer om te doen, dus vandaag wilde ik er zeker bij zijn."

 

"Ik hoop van koers tot koers, met enkele zware trainingen tussendoor, naar mijn topvorm toe te groeien. Het is zeker de bedoeling om op het WK de kopman te zijn, dat zal normaal gezien ook wel lukken."

Het is zeker de bedoeling om op het WK de kopman te zijn, dat zal normaal gezien ook wel lukken.

Mathieu van der Poel