Ga naar de inhoud

Roger De Vlaeminck viert 75e verjaardag in ziekenhuis: "En nooit iets gebroken in mijn carrière, hé"

 wo 24 augustus 2022 18:31

Een legende in de lappenmand. Net op zijn 75e verjaardag ligt Roger De Vlaeminck in het ziekenhuis door een ongeval met de fiets. Het medisch bulletin: twee gebroken ribben en een geraakte nekwervel. Om de pijn van de jarige te verzachten ging Sporza langs met taart. "Wat je mij mag wensen? Dat ik snel weer op mijn vélo kan zitten."

Eigenlijk had hij geen grote plannen voor zijn 75e verjaardag, Roger De Vlaeminck. "Een glaasje drinken met mijn vriendin of iets gaan eten..."

 

Maar dat het een ziekenhuismaaltijd in het AZ Alma in Eeklo zou worden, zag de wielerlegende niet aankomen.

 

Dinsdag was De Vlaeminck - zoals vaak - bezig met een fietstocht in het Meetjesland. Toen een groep wielertoeristen hem passeerde, reed één van hen vol in op de flank van De Vlaeminck.

 

"Ik ben nog rechtop kunnen blijven, hé. Eerst dacht ik ook dat er weinig aan de hand was, maar dan ben ik toch met de ziekenwagen afgevoerd."

Wat je mij nog mag wensen voor mijn verjaardag? Dat ik snel weer op mijn vélo kan zitten.

Roger De Vlaeminck

Geen ondoordachte beslissing, want in het ziekenhuis stelden de dokters twee gebroken ribben en een geraakte nekwervel vast. De littekens op zijn schouder spreken boekdelen - de klap moet groot geweest zijn.

 

"En zeggen dat ik in mijn hele carrière nooit iets gebroken heb", sakkert De Vlaeminck, die door onze redactie wel op appeltaart werd getrakteerd voor zijn verjaardag.

 

"De pijn is al volledig verzacht, merci! Wat je mij nog mag wensen voor mijn verjaardag? Een goeie gezondheid, zeker? En dat ik snel weer op mijn vélo kan zitten."