Ga naar de inhoud

League Cup: laagvlieger uit 4e klasse schakelt Fulham uit, "Belgisch" goaltje voor Burnley

 di 23 augustus 2022 23:14
Balagazi
Een avond om nooit te vergeten voor James Balagazi.

In de League (ook wel Carabao) Cup in Engeland zijn in de 2e ronde ook de eerste eersteklassers in actie gekomen. En met Fulham is meteen ook een eerste eersteklasser gesneuveld.

  1. 17' - Doelpunt - Tom Nichols (1 - 0)
  1. 47' - Verv. Luke Harris door Martial Godo
  2. 50' - Doelpunt - James Balagazi (2 - 0)
  3. 88' - Verv. Ashley Nadesan door David Bremang
Carabao Cup - speeldag 1 - 23/08/22 - 20:46
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
17'
Tom Nichols
17'
Tom Nichols
1 - 0
50'
James Balagazi
50'
James Balagazi
2 - 0

Na 3 speeldagen pronkt promovendus Fulham op de 7e plaats in de Premier League. Schril contrast met Crawley Town, dat momenteel op de voorlaatste plaats staat in de League Two (vierde klasse) en dus in het amateurvoetbal dreigt te belanden.

 

Uiteraard koos Marco Silva ervoor om tegen deze voetbaldwergen bijna zijn voltallige basisploeg rust te gunnen. Een beslissing die hij zou bekopen, iets wat hem na een kwartiertje al begon te dagen na de goal van Tom Nichols.

Liverpool-huurling James Balagazi bracht Crawley - niet eens tegen de gang van het spel in - na de rust op 2-0. Het antwoord van Fulham was pover, met uiteindelijk slechts 1 schot op doel.

      Carabao Cup - speeldag 1 - 23/08/22 - 20:36

      Vincent Kompany beleeft niet meteen de makkelijkste start bij Burnley. Een opsteker in de League Cup kon hij dus wel gebruiken.

      Shrewsbury, dat één divisie lager speelt, liet wel niet zomaar over zich heen walsen. Uiteindelijk maakte een doelpunt van "Belgische" makelij het verschil. Ex-Standard-speler Samuel Bastien vond het net, op aangeven van Manuel Benson.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.