Ga naar de inhoud

Jens Verbrugghe (17) stapt over naar beloftenploeg Groupama-FDJ: "Aantrekkelijk project"

 di 23 augustus 2022 13:21
Jens Verbrugghe pakte onlangs zilver op het EK tijdrijden voor junioren.
Jens Verbrugghe is de zoon van ex-bondscoach Rik Verbrugghe.

Jens Verbrugghe koerst volgend seizoen als eerstejaarsbelofte voor La Conti Groupama-FDJ, het belofteteam van de Franse wielerploeg Groupama-FDJ. De zoon van voormalig prof en bondscoach Rik Verbrugghe maakte er al deel uit van het juniorenprogramma.

Jens Verbrugghe is erg blij met deze stap voorwaarts in zijn nog prille carrière. Hij werd onlangs nog Europees vicekampioen in het tijdrijden bij de junioren.

 

"Ik begon met fietsen toen ik 13-14 jaar oud was. Ik speelde daarvoor voetbal, maar zit al sinds mijn jeugd in de wielerwereld omdat mijn vader profrenner was", vertelt de 17-jarige Verbrugghe in een persbericht.

 

"La Conti is een van de beste opleidingsploegen ter wereld, ze hebben een zeer aantrekkelijk project. Ik kijk er nu al naar uit om voor hen te rijden.”

Het team staat in het wereldje bekend als top. Groupama-FDJ laat dit jaar 7 toptalenten uit La Conti doorstromen naar hun profploeg.

La Conti is een van de beste opleidingsploegen ter wereld, ze hebben een zeer aantrekkelijk project

Jens Verbrugghe

Verbrugghe houdt van de kasseiklassiekers, slecht weer en de Belgische koersen.

 

"Ik heb ook een beetje snelheid, wat van pas komt in een kleine groep en ik hou van tijdritten. Het juniorenprogramma heeft me al veel geholpen in deze discipline." 

"Volgend jaar hoop ik zoveel mogelijk ervaring op te doen, mijn rol als ploeglid goed te vervullen en van daaruit wil ik proberen goede individuele prestaties neer te zetten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.