Ga naar de inhoud

Wout van Aert racet tegen Max Verstappen in promofilmpje: "Dit stond op mijn bucket list"

Wout van Aert klaar voor zijn duel tegen Max Verstappen.

Snelheidsduivels onder elkaar. Red Bull pakt in de aanloop naar de GP in Spa-Francorchamps uit met een spectaculair promofilmpje rond Max Verstappen. Opvallende figuranten zijn Wout van Aert, Thierry Neuville en Guillaume de Mevius.

Toegegeven: ze kunnen er wat van bij de energiedrankenproducent. Al meermaals pakte het mediateam uit met een straffe PR-stunt rond een groot event.

 

Dat is niet anders nu de Formule 1 dit weekend neerstrijkt in België.

 

Het hele verhaal draait rond "kopman" Max Verstappen die zich virtueel voorbereidt op de GP, maar in realiteit toch enkele andere sponsorploegmaats tegenkomt.

 

Zo treft hij Wout van Aert, die al jaren rondrijdt met een rode stier op de helm, op een helling. Beide fenomenen krijgen ook een bandenwissel door een pit crew.

 

"Ik ben het gewend om achtervolgd te worden, maar niet door een F1-auto", lachte Wout van Aert in een terugblik op het filmpje. "Die gaan net iets sneller. Zwaaien naar Max Verstappen terwijl hij me in zijn RB7-wagen passeert, stond wel op mijn bucket list."

Ook rallypiloten Thierry Neuville en Guillaume de Mevius figureren in het filmpje. Het duel tussen de twee Belgen en de Nederlander leverde eveneens straffe beelden op.

 

"Het off-road gedeelte en de helikopterachtervolging zijn gefilmd in Lommel", vertelt Verstappen. "Dat is niet ver van waar ik ben opgegroeid. Het was heel speciaal."