20 jaar en ambitieus: meerkamper Jente Hauttekeete wil schitteren op de Olympische Spelen van 2024

  Jente Hauttekeete is geen geheel onbekende naam in de atletiekwereld. In 2021 liet hij zich al opmerken door het wereldrecord U20 in de zevenkamp indoor te verbeteren.  “Daarover ben ik het meeste trots. Dat vergeet ik nooit meer", zegt hij over die prestatie. Maar zijn ambities reiken verder. 

  "Mijn doel is de Olympische Spelen van Parijs in 2024", zegt Jente Hauttekeete. "Stiekem hoop ik daar ook op een top 8 plaats. En met de progressie die ik de laatste tijd maakte, zit het er misschien wel in."

   

  Jente heeft zijn atletisch vermogen naar eigen zeggen meegekregen van zijn ouders, allebei actief in de atletiek. 

   

  "Ik heb 6 trainers waaronder mijn ouders. Mijn papa deed verspringen en sprint en mijn mama deed 400 meter horden. Ik denk dat ik de genen wel heb meegekregen, want dat zijn ook mijn beste nummers."

   

  "Een goede meerkamper is snel, krachtig en kan ook goed springen. Ook je hoofd niet laten hangen na een slechte oefening is een kwaliteit. Je hebt er altijd nog 9 om je mindere beurt recht te zetten."

   

  Ook al is hij nog maar 20, Jente heeft intussen wel al heel wat ervaring opgedaan. En dat heeft ook zijn nadelen. "Soms is de adrenaline wat afgenomen. Daarom probeer ik het publiek erbij te vragen door ze te laten meeklappen. 

  Dan weet je dat ze naar u kijken en dat geeft een extra adrenalinekick."

  Soms is de adrenaline wat afgenomen. Daarom probeer ik het publiek erbij te vragen door ze te laten meeklappen. Dat geeft een extra adrenalinekick

  Magneetvissen om de gedachten te verzetten

  "Als ik niet moet trainen, ga ik soms magneetvissen met mijn vrienden. Het is de bedoeling dat je een magneet in het water gooit om een metale voorwerpen uit te vissen."

   

  "Ik heb het op Youtube voor het eerst gezien. Je weet nooit wat er uit het water komt. Dat gevoel sprak me direct aan. En het is leuk om eens niet aan atletiek te denken."