Ga naar de inhoud

Arnaud De Lie blijft winnen en steekt nu ook de Schaal Sels op zak

Het houdt niet op voor Arnaud De Lie in zijn eerste profjaar. De spurtbom van Lotto Soudal klopte in de Schaal Sels de Brit Chris Lawless (TotalEnergies) en Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen-Baloise). Het is voor de 20-jarige De Lie zijn 8e zege van het seizoen.

Na een afwezigheid van drie jaar stond de Schaal Sels weer op het programma en niets leek een onvermijdelijke massasprint op de talloze lokale rondes in de weg te staan. 

 

Het was opnieuw uitkijken naar seizoensrevelatie Arnaud De Lie die met het rugnummer 1 als topfavoriet in en rond het Antwerpse Merksem zou rondrijden.

 

Een sterk Lotto Soudal met onder meer Victor Campenaerts, Roger Kluge en Michael Schwarzmann slaagde er ook in om de wedstrijd te controleren waardoor er na een kleine 115 kilometer gesprint kon worden.

 

In die sprint bleek Arnaud De Lie ook ruimschoots de snelste. Hij versloeg Chris Lawless en Kenneth Van Rooy.

 

Het is voor De Lie zijn 8e zege van het seizoen. Een kleine maand geleden won hij nog de 3e etappe in de Ronde van Wallonië. 

Volgend jaar op nationale kalender?

Na afloop van de wedstrijd kondigde organisator Ben Simons ook nog aan dat de Schaal Sels volgend jaar waarschijnlijk geen deel meer zal uitmaken van de UCI-kalender.

 

"Wij willen op internationaal gebied verder inzetten op onze Antwerp Port Epic, een andere wedstrijd die wij ook organiseren. Met de Schaal Sels willen we het lokale karakter van de koers behouden."

 

"Ons parcours hier in het centrum van Merksem zorgt voor beperkingen. Het wordt alsmaar moeilijker de grote wegen vrij te krijgen voor onze koers en daarom is het misschien beter om voor de 96e Schaal Sels een licentie aan te vragen op de nationale kalender."

Uitslag Schaal Sels
1. Arnaud De Lie 114,7 km
2. Chris Lawless (GBr) z.t.
3. Kenneth Van Rooy  
4. Milan Menten  
5. Corné van Kessel (Nl)  
6. Tom Devriendt  
7. Dries Van Gestel  
8. Arne Marit  
9. Andrea Pasqualon (Ita)  
10. Davide Bomboi